Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Ιουλίου 2022

Το… ξανασκέφτεται για τα περιφερειακά αεροδρόμια η Fraport

Η Fraport ανακοίνωσε ότι είναι αδιευκρίνιστο εάν και πότε θα ολοκληρωθεί μια συμφωνία για την διαχείριση 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων, μετά από την ανακοίνωση ελαφρώς καλύτερων από ό,τι αναμενόταν, αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου.

Η Fraport, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, πέρυσι ήταν ο προτιμητέος πλειοδότης για μια συμφωνία που αφορά τη διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Κέρκυρα.

Αλλά μετά από την εκλογή της αριστερής, αντιμνημονιακής κυβέρνησης στην Ελλάδα, αναφέρει το δημοσίευμα, η συμφωνία έχει έρθει στο προσκήνιο, με την Ελλάδα να αναζητά αλλαγή των όρων της συμφωνίας, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο Reuters την προηγούμενη εβδομάδα.

«Αυτή την στιγμή δεν είναι βέβαιο εάν ή πότε η συναλλαγή μπορεί να ολοκληρωθεί, στο πλαίσιο των πολιτικών και μακροοικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα EBITDA στο α΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 153 εκατ. ευρώ έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, και έκαναν λόγο για 149 εκατ. ευρώ.

Ενδιαφέρον από ΜΕΤΚΑ

Στο θέμα του διαγωνισμού για τα περιφερειακά αεροδρόμια, αναφέρθηκε εξάλλου χθες στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΜΕΤΚΑ ο επικεφαλής της εταιρείας Γιάννης Μυτιληναίος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετόχου, ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι το θέμα των αεροδρομίων δεν έχει κλείσει για την εταιρεία και συνεχίζει να υπάρχει ενδιαφέρον σε περίπτωση που ο διαγωνισμός ανοίξει εκ νέου. Όπως είπε, από όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, αυτή είναι με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αλλά και το μεγαλύτερο όφελος για τη χώρα. “Εμείς ενδιαφερόμαστε ακόμα εφόσον υπάρξουν νεότερες εξελίξεις” ενώ όπως διευκρίνισε υπάρχει ενδιαφέρον για την ομάδα αεροδρομίων του Αιγαίου.

ΠΗΓΗ: capital.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *