Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Φεβρουαρίου 2024

Με ανακοίνωση του ο Ι Σ Λευκάδας, ψάχνει φιλότιμους γιατρούς για το Νοσοκομείο Λευκάδας

Το φιλότιμο όμως δυστυχώς δεν τρώγεται !

Ας  πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η ανακοίνωση του Ι Σ,  έχει ως εξής:

Προκηρύχτηκαν από το Υπουργείο Υγείας με την υπ αριθμ  A2α/Γ.Π.οικ31280 της 29/4/2015 αναρτητέα στο διαδίκτυο με ΑΔΑ 7ΕΘΗ465ΦΥΟ-5ΛΟ.

δύο (2) Θέσεις επικουρικών ιατρών για το νομό Λευκάδος.

Συγκεκριμένα η μία θέση αφορά  ειδικότητα Παθολογίας με θητεία  για τρία(3) χρόνια στο νοσοκομείο Λευκάδος  και η δεύτερη θέση για ειδικότητα Παθολογίας ή Γενικής Ιατρικής με θητεία για ένα (1) έτος για το Κέντρο Υγείας Βασιλικής

Η θέση της Παθολογίας για το νοσοκομείο επιδοτείται επιπλέων με 350 ευρώ επίδομα στέγασης-σίτισης μετά την τελευταία απόφαση της περιφέρειας.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές όπως αναφέρει η προκύρηξη από 30/4/2015 έως 15/5/2015.

Ελπίζουμε στην ανταπόκριση των συναδελφών ιατρών ώστε στο βαθμό του δυνατού να αρχίσουν να στελεχώνονται οι δομές Υγείας του νησιού μας!

Για τον Ιατρικό Σύλλογο

Ο Πρόεδρος

Αθανάσιος Καραγιάννης

Κάνοντας λοιπόν μια μικρή έρευνα, βρήκαμε ότι οι επίκουροι ιατροί  Νοσοκομείου στην καλύτερη περίπτωση αμείβονται με το ποσό των 1200 ευρώ με άγνωστο αριθμό απλήρωτων εφημεριών το μήνα. Προσθέτοντας το ποσό των 350 ευρώ της Περιφέρειας, βγαίνουμε σε μισθό 1550 ευρώ και με χρονικό όριο τριών ετών.

Δεν θα μιλήσουμε για άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, θ΄ αναφέρουμε όμως για την Γερμανία που τυγχάνει να γνωρίζουμε.

Μαθητευόμενος( εξασκούμενος σε ειδικότητα) Έλληνας Γιατρός  σήμερα στην Γερμανία, η οποία αγωνιωδώς ζητά γιατρούς να στελεχώσει  το άριστο εθνικό σύστημα υγείας της,  αμοίβεται με πρώτο μισθό 2400 ευρώ + 4 εφημερίες  σταθερά το μήνα Χ 200  ευρώ την μία, σύνολο 3200 ευρώ καθαρά. Προοπτικές εξέλιξης και παραμονής τεράστιες.  Το δε κόστος ζωής παρά των  στρεβλά διαδιδομένων  ειδήσεων στην Ελλάδα κυμαίνεται περίπου  στα ίδια με το δικό μας κόστος ζωής. Μάλιστα λόγω της υψηλής φορολόγησης μπορεί και να είμαστε κι ακριβότεροι!

Μετά και από αυτές τις έγκυρες πληροφορίες μας, σας ευχόμαστε καλή τύχη σε σας και στο υπουργείο, αλλά στο χωριό μας λένε  με……. δεν βάφεις αυγά! Όσο αναφορά το φιλότιμο, όσο από αυτό (αν) υπήρχε το κατανάλωσαν  τα τελευταία χρόνια οι πολιτικοί μας δείχνοντας το καλό παράδειγμα , δεν περίσσεψε  γραμμάριο ώστε να το ενεδυθούν σήμερα οι νέοι γιατροί μας.

ΥΓ:  Η  Ανακοίνωση  του Ι Σ επιτέλους βρήκε  τον δρόμο , φτάνοντας στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο.

 

 

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights