Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Ιανουαρίου 2022

Καλά τα λες Δήμητρα , αλλά…

Δεν είχαμε σκοπό καν  ν΄αναφερθούμε στις ανακοινώσεις του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας, μιας και ίδιοι το αποφάσισαν να μην συμπεριλάβουν στους αποδέκτες τους το email του meganisinews και φυσικά δεν θα τους κάνουμε την χάρη ν΄αναπαράξουμε την θλιβερή χθεσινή τους, αντιγράφοντάς την από αλλού. Με αφορμή όμως την παρακάτω δήλωση του μέλους του Ι Σ και  Γραμματέα της  Tομεακής Oργάνωσης του ΚΚΕ Πρέβεζας κ. Δήμητρας Σταματέλου που διαχωρίζει την θέση της ως προς την χθεσινή,  αυτόματα γεννάται το ερώτημα εάν οι προηγούμενες ανακοινώσεις (μία εξ αυτών στοχοποιούσε και το meganisinews)  προσυπογράφονταν  και από την ίδια.

Η σιωπή  δεν αποδεικνύεται πάντοτε χρυσός Δήμητρα, κάτω από τις κατάλληλες πολιτικές συνθήκες και σε ανύποπτη χρονική στιγμή,  ενίοτε επιστρέφει ως άνθρακας!

Ακολουθεί η δήλωση της κ. Σταματέλου:

 

Τι ακριβώς δε γνωρίζει η πλειοψηφία του Ιατρικού Συλλόγου;

Οι δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, το κλείσιμο της παθολογικής και ορθοπεδικής κλινικής, η υπολειτουργία των υπόλοιπων, οι ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά, η υπολειτουργία και το ελάχιστο προσωπικό του ΠΕΔΥ και του Κέντρου Υγείας Βασιλικής, οι πληρωμές και τα χαράτσια είναι η άθλια κατάσταση που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και ασθενείς.

Εδώ και μήνες γίνονται συνεχείς κινητοποιήσεις με αφορμή τα παραπάνω προβλήματα. Δεκάδες σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εμπόρων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, σύλλογοι γονέων, έχουν ήδη πάρει πολλές αποφάσεις συμμετοχής, όχι μόνο για το τελευταίο συλλαλητήριο αλλά και για μια σειρά κινητοποιήσεις που ανέδειξαν τα προβλήματα και απαίτησαν λύσεις. Συνεδρίασαν τα Διοικητικά τους Συμβούλια, συζήτησαν τις τραγικές εξελίξεις, τις αιτίες που οδήγησαν στην άθλια σημερινή κατάσταση και με ποιο τρόπο θα οργανώσουν την πάλη τους για να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους συνολικά και στην υγεία- πρόνοια ειδικότερα.

Είναι τουλάχιστον αστείο να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν ήξερε. Είναι υποκριτικό να δηλώνει ότι ο λόγος της μη συμμετοχής σε όποια πρωτοβουλία είναι η μη πρόσκληση! Είναι ψέμα ότι δε γνωρίζουν τους διοργανωτές της εκδήλωσης, όταν εδώ και καιρό το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λευκάδας πρωτοστατώντας, έχει οργανώσει ούτε μία, ούτε δύο αλλά δεκάδες πρωτοβουλίες.

Το πρόβλημα της πλειοψηφίας του Ιατρικού Συλλόγου στην ουσία είναι το πλαίσιο πάλης, τα αιτήματα και οι προτάσεις που έχουν καταθέσει και παλεύουν οι φορείς. Γιατί αυτές οι προτάσεις είναι σε ευθεία αντιδιαστολή με τις δικές τους, αυτές των προσωρινών λύσεων και μπαλωμάτων, όπως να μεταφέρεται προσωπικό από νοσοκομείο, σε νοσοκομείο, που όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα αλλά τελικά στηρίζουν τη συνεχιζόμενη πολιτική υποβάθμισης και διάλυσης της δημόσιας υγείας.

Και καλύτερα να αφήσει η πλειοψηφία του Ιατρικού Συλλόγου τα περί κομματικών ταυτοτήτων. Γιατί αυτό που επιβεβαιώνεται ως τώρα, αφού όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, είναι ότι η απόχη, η απάθεια, ως και η συγκάλυψη  στα τραγικά προβλήματα μάλλον προκύπτει από τη δική τους κομματική ταυτότητα.

Είναι προφανές, ότι ως μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας, διαφωνώ κάθετα με την ανακοίνωση της πλειοψηφίας. Καλώ σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο και σε κάθε άλλη πρωτοβουλία για το νοσοκομείο. 

Δήμητρα Σταματέλου                                                                                       

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *