Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουλίου 2024

Kινητοποιήσεων συνέχεια για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνεχίζουμε τους αγώνες για την Υγεία στο Νομό

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες,

Οι πρωτοβουλίες και οι κινητοποιήσεις που οργάνωσαν οι φορείς, οι σύλλογοι και τα σωματεία της Λευκάδας το προηγούμενο διάστημα ήταν μόνο η αρχή. Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού στην Υγεία-Πρόνοια, για την ανακούφιση απέναντι στην αθλιότητα που ζουν κάθε μέρα ασθενείς και υγειονομικοί.

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ:

Το κλείσιμο της Παθολογικής και Ορθοπεδικής κλινικής, την υπολειτουργία των υπολοίπων.

Τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, φάρμακα και  υλικά, τις πληρωμές και τα χαράτσια

Την υπολειτουργία και το ελάχιστο προσωπικό του ΠΕΔΥ και του Κέντρου Υγείας της Βασιλικής

Συμπολίτες, συμπολίτισσες,

Η έλλειψη προσωπικού στις μονάδες υγείας, οι περικοπές στους μισθούς των υγειονομικών, οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλινικών και εργαστηρίων, η αύξηση των πληρωμών για εξετάσεις, νοσηλεία, φάρμακα, το  «πλαφόν» στη συνταγογράφηση εξετάσεων και φαρμάκων οφείλονται στις πολιτικές της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων.  Αυτοί υλοποιούν τις πολιτικές που μετατρέπουν  τις δημόσιες Μονάδες Υγείας σε επιχειρήσεις που πουλάνε υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς και στα ασφαλιστικά ταμεία, ανοίγοντας μάλιστα λαμπρό πεδίο επενδύσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους που επιδιώκουν τον οριστικό  θάνατο της δημόσιας Υγείας.

Την ίδια στιγμή που το κράτος χρηματοδοτεί με εκατομμύρια ευρώ τραπεζίτες, φαρμακοβιομήχανους και εφοπλιστές από την αφαίμαξη του λαού, που αρπάζει τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, των περιφερειών, των νοσοκομείων και άλλων δημόσιων οργανισμών για να πληρώσει ντόπιους και ξένους τοκογλύφους, οι εξαγγελίες για ελάχιστες προσλήψεις στην Υγεία αποτελούν κοροϊδία σε έναν λαό που στερείται πλέον το βασικό του δικαίωμα: αυτό της δωρεάν δημόσιας υγείας.

Παρόμοια μέτρα άλλωστε παίρνονται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανεξάρτητα από το αν έχουν Μνημόνιο, μικρό ή μεγάλο δημόσιο χρέος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Άμεση επαναλειτουργία της Παθολογικής και Ορθοπεδικής Κλινικής, στελέχωση της Παιδιατρικής και των άλλων κλινικών.

Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους.

Επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, άνεργους και τα μέλη των οικογενειών τους.

Εμείς οι φορείς που υπογράφουμε το κάλεσμα αυτό (και όσοι άλλοι το δεχτούν στην πορεία) αποφασίσαμε να  κλιμακώσουμε τις μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις μας με την ανακήρυξη της

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 24 του ΑΠΡΙΛΗ ως ΗΜΕΡΑΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Θα προηγηθούν συνελεύσεις και συσκέψεις κατά σωματείο και κλάδο, κατά σχολείο και γειτονιά, περιοδείες σε όλα τα χωριά, μαζική κινητοποίηση για να γίνει υπόθεση του λαού της Λευκάδας το πρόβλημα της δημόσιας και δωρεάν Υγείας.

Το κάλεσμα αυτό, μαζί με ένα κείμενο συλλογής υπογραφών, πρέπει να φτάσει σε κάθε Λευκαδίτη και Ξηρομερίτη.

Ακόμη δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε σε κάθε πρόσφορη μορφή αγώνα (απεργία – στάση εργασίας – κλείσιμο καταστημάτων κ.ά.) για να μπορέσουν  να πάρουν μέρος όλοι οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, αλλά και να σημάνει συναγερμός σε όλη την Περιοχή για την Υγεία.

ΟΛΟΙ  ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  24  ΤΟΥ  ΑΠΡΙΛΗ

ΣΤΟ  ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΣΤΙΣ  10  ΤΟ  ΠΡΩΙ  ΣΤΟΝ  ΑΗ ΜΗΝΑ

Κανένα φως στο τούνελ δεν πρόκειται να υπάρξει, όσο κυριαρχεί η κρατική υποχρηματοδότηση και η εμπορευματοποίηση της υγείας.

Κανένα φως στο τούνελ δεν μπορεί να υπάρξει στο πλαίσιο της πολιτικής  «πρώτα οι δανειστές και η ανάπτυξη των κερδών».

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ!

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights