Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Ψηφίσματα και δράσεις σωματείων ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου και της υγείας στην Λευκάδα

Δελτίο Τύπου

Δυναμώνουμε την δράση ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση του Νοσοκομείου και των Δημόσιων δομών υγείας του νησιού μας . Να μην κλείσει ή υποβαθμιστεί  η Παθολογική κλινική και το Κ.Υ. Βασιλικής.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε το Σάββατο  14 Μαρτίου 2015 στο Εργατικό Κέντρο αποφασίσαμε συγκεκριμένο πρόγραμμα αγωνιστικών πρωτοβουλιών. Στην σύσκεψη διατρανώσαμε ότι, δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει ή υποβαθμιστεί η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου και το Κέντρο Υγείας.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής υποβάθμισης των δημόσιων νοσοκομείων από  τις κυβερνήσεις διαχρονικά , που υλοποιώντας, τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων  κατά επιταγή της Ε.Ε, της τρόικας  – θεσμών,  αντιμετωπίζουν την υγειονομική περίθαλψη των λαϊκών οικογενειών, ως «κόστος» από το οποίο, πρέπει να απαλλαγεί το κράτος και οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Για να εξοικονομήσουν κονδύλια, για να δώσουν νέες επιδοτήσεις  στο μεγάλο κεφάλαιο, ανοίγουν τον δρόμο για την παραπέρα συρρίκνωση των δημόσιων νοσοκομείων. Κερδισμένοι από την πολιτική αυτή, βγαίνουν οι ιδιώτες – εργολάβοι στο χώρο της υγείας, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων που θα εξασφαλίσουν νέα πελατεία και σίγουρα κέρδη.

Αποφασίσαμε αγωνιστικές δράσεις για το επόμενο διάστημα

ü Τρίτη 17 Μαρτίου  9⁰⁰ το πρωί κατάληψη στα εκδοτήρια εισιτηρίων του Νοσοκομείου και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση.

ü Πέμπτη  19 Μαρτίου 3ωρη στάση εργασίας, 9ººπ.μ – 12ººπ.μ  συγκέντρωση στο Νοσοκομείο και πορεία στο Δημαρχείο, στην Περιφέρεια και στο Βουλευτή.

ü Σάββατο 21 Μαρτίου συλλαλητήριο για την υγεία, ώρα 10⁰⁰ το πρωί  στον Άη- Μηνά.

Καλούμε εργαζόμενους, άνεργους , υγειονομικούς ,εκπαιδευτικούς, αγρότες ,συνταξιούχους αυτοαπασχολούμενους , νέους και  νέες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις . Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ,να  κάνουν υπόθεση τους την υγεία στη περιοχή μας.

Τίποτε δεν χαρίστηκε. Όλα τα δικαιώματα μας κερδήθηκαν με τους αγώνες και τις θυσίες του εργατικού κινήματος.

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ –  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ –  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ  –  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ –  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ  –  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ   – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ –  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΕΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ  –  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι ,άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, εκπαιδευτικοί, αγρότες, νέοι και νέες.

Η κατάσταση στα Νοσοκομεία και στις Δημόσιες δομές του ΠΕΔΥ επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. Εξαίρεση δεν αποτελεί και το Νοσοκομείο μας όπου, με την υποβάθμιση των περισσοτέρων τμημάτων και κλινικών μια ακόμη κλινική, η παθολογική  κινδυνεύει άμεσα με λουκέτο.  Tα Περιφερειακά ιατρεία και το Κ.Υ. Βασιλικής λόγω των μετακινήσεων του προσωπικού τους προς το Νοσοκομείο, καλύπτοντας τις τεράστιες ελλείψεις του, βρίσκονται   πλέον σε οριακή κατάσταση και οδηγούνται μαθηματικά σε κλείσιμο.

Αιτία όλων αυτών είναι, η μεθοδευμένη  υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση  και η απαξίωση των Δημόσιων δομών για να έρθουν ως σωτήρες  οι ιδιώτες να λύσουν τα προβλήματα της υγείας. Είναι οι πολιτικές των κυβερνήσεων, της Ε.Ε και της Τρόικας – Θεσμών που υπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων περικόπτουν κοινωνικές δαπάνες, τσακίζουν εργασιακά δικαιώματα ,οδηγούν τον λαό μας στην ανεργία για να εξασφαλίσουν νέα πεδία κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο .

Θεωρούμαι ότι  υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, ανάγκη επιβίωσης και  όχι  εμπόρευμα που πρέπει να πουλιέται και ν` αγοράζεται.  Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα και  υποσχέσεις. Δεν θα παρακολουθούμε τα  Νοσοκομεία να καταρρέουν, δεν θα ανεχτούμε τις νέες περικοπές στην υγεία, για να εξασφαλιστούν νέα προνόμια στους μεγαλοεπιχειρηματίες,   αυγατίζοντας τα κέρδη τους πάνω στα ερείπια της κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων και της συνέχιση του πόνου και της δυστυχίας της  συντριπτικής πλειοψηφίας  του λαού.

ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ  Η  Κ.Υ. ΒAΣΙΛΙΚΗΣ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΕΝΩΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ø Να μην κλείσει κανένα τμήμα, κλινική ή Δημόσια δομή του ΠΕΔΥ στο νησί μας.

Ø Άμεση ανάκληση και επιστροφή των αποσπασμένων – μετακινούμενων  γιατρών του Νοσοκομείου και του Κ.Υ. Βασιλικής στις οργανικές τους θέσεις.

Ø Άμεση μετάταξη  του χημικού που υπηρετεί στο ΠΕΔΥ Πρέβεζας στην κενή οργανική θέση του Νοσοκομείου που η διαδικασία μετάταξης του παραμένει στάσιμη αρκετούς μήνες στην 6ⁿ Υ.Π.Ε.

Ø Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής εργασίας όλων των ειδικοτήτων-ΑΣΦΑΛΗΣ  ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗ. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με προσωρινές και ελαστικές σχέσεις εργασίας ( επικουρικοί, εργαζόμενοι σε ιδιωτικά συνεργεία).

Ø Αποκλειστικά  δημόσιο  και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Ø Κατάργηση των πληρωμών, εισιτηρίων, συμμετοχών για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα  και θεραπείες. Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων χαρατσιών στην Υγεία ( πχ. το  1 ευρώ  για συνταγές, τα 5 ευρώ για ιατρικές επισκέψεις στις δημόσιες μονάδες υγείας,  κ.λ.π και μη αντικατάστασή τους με ισοδύναμα μέτρα).

Ø Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση  του νοσοκομείου και των Υγειονομικών Μονάδων του ΠΕΔΥ, από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ø Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που χάθηκαν από το πρόσφατο «κούρεμα».

Ø Εξασφάλιση από το κράτος της πλήρους και επαρκούς τροφοδοσίας των δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας σε φάρμακα, εμβόλια, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, αντιδραστήρια, υλικά χειρουργείου και τρόφιμα.

Ø Κατάργηση όλων των περικοπών, εξαιρέσεων, πλαφόν για τις προληπτικές διαγνωστικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες που επιβάλλουν ο κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ και οι «κατευθυντήριες οδηγίες», των διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

 

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ –  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ –  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ  –  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ –  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ  –  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ   – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ –  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΕΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ  –  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights