Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Συνάνηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θ. Γαλιατσάτου με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ν. Βούτση

Ποια θέματα θα συζητηθούν για την Λευκάδα

Συνάντηση του Περιφρειάρχη  Ι.Ν  κ. Θόδωρου Γαλιατσάτου  επίκεινται  κάποια στιγμή σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ν. Βούτση. Την συνάντηση είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο κ. Γαλιατσάτος στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κυριακής 8 Φεβρουαρίου 2015.

Όπως αναμένεται στην συνάντηση θα συζητηθεί το θέμα  της μετεστέγασης  των υπηρεσιών της ΠΙΝ και την μεταφορά τους στο παλιό δικαστικό μέγαρο της  Κέρκυρας. Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει ο Περιφερειάρχης στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο απαντώντας σε σχετική ερώτηση θα ζητηθεί να υπάρξει διόρθωση στην πράξη παραχώρησης ώστε να επιμηκυνθεί ο χρόνος ενοικίασης από τα 20 στα 50 χρόνια καθώς και να διπλασιαστεί τουλάχιστον ο χρόνος μη υποχρέωσης καταβολής ενοικίου από τα δέκα στα είκοσι χρόνια.

Για την Κεφαλλονιά θα ζητηθεί η διάθεση πόρων  για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στην Κεφαλλονιά και μέσω ευρωπαϊκών διεκδικήσεων.

Για την Λευκάδα θα ζητηθεί η έκδοση της πολυσυζητημένης ΚΥΑ που θα παραχωρεί επιτέλους την κυριότητα της άμμου στην Περιφέρεια , καθώς και η μεταφορά της  συντήρησης της γέφυρας Λευκάδας -Αιτωλοκαρνανίας  στην αρμοδιότητα της ΠΙΝ  να συνοδευτεί με τους απαραίτητους πόρους .

Αναμένεται να συζητηθούν επίσης ο συντονισμός των ενεργειών ώστε να υλοποιηθούν δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και μέριμνας.  Δράσεις που κατά ένα μεγάλο μέρος τους αναμένεται να χρηματοδοτηθούν μέσω του νέου προγράμματος ΣΕΣ της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Στην συνάντηση αναμένεται να τεθούν κι άλλα θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων , κυρίως  διαδικαστικού χαρακτήρα αφού  ακόμα  δεν υπάρχει σαφής εικόνα των διαθέσιμων πόρων του υπουργείου, εξαιτίας  της οικονομικής κατάστασης  και των εσόδων του κράτους όπου  λόγω  της προεκλογικής περιόδου και της γενικότερης κατάστασης παρουσιάζουν σοβαρή υστέρηση.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων & Αντιπεριφερειαρχών με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Συνάντηση είχε σήμερα στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, και οι Αντιπεριφερειάρχες Κεφαλληνίας, κ. Κουρής Σωτήριος,  Ζακύνθου, κ. […]

Aνακοίνωση υποψηφιότητας

Ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου, ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων , στην Π.Ε Λευκάδας ( Νομός Λευκάδας) ,συμμετέχοντας […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights