Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Οκτωβρίου 2022

ΠΣΙΝ: Ο Xρήστος Άνθης ξανά πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου- Eυχαριστήριο του νέου προέδρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων στις Αλυκές Ποταμού το Π.Σ. Ιονίων Νήσων.

Ενημέρωση από τον περιφερειάρχη για παλιά δικαστήρια και ΝΑΟΚ

Κατά τη διάρκεια των επερωτήσεων ο περιφερειάρχης  αναφέρθηκε στις εργασίες που πραγματοποιούνται  στο παλιό δικαστικό μέγαρο προκειμένου να μεταφερθούν εκεί οι υπηρεσίες  της ΠΙΝ, αλλά και στα προβλήματα στο τείχος του ΝΑΟΚ .

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι η πράξη παραχώρησης  του κτιρίου των παλιών δικαστηρίων  για 20 χρόνια δεν ευνοεί τα συμφέροντα της περιφέρειας καθώς  μόνο για τα 10 πρώτα δεν θα υπάρχει μίσθωμα. Σύμφωνα με το Θ. Γαλιατσάτο θα πρέπει η περιφέρεια να επιδιώξει  σε συνεργασία με το υπουργείο οικονομικών να υπάρξει διόρθωση της πράξης παραχώρησης με την πρόταση το κτίριο να παραχωρηθεί για τουλάχιστον 50 χρόνια χωρίς μίσθωμα.

Αναφορικά με τα προβλήματα στο τείχος του ΝΑΟΚ ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι οι καθυστερήσεις δεν οφείλονται μόνο στην αρχαιολογία αλλά στην ανάγκη μιας συμπληρωματικής σύμβασης η οποία θα καλύψει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν  στο μεσοδιάστημα της εκτέλεσης του έργου ή  δεν προβλέφθηκαν από τον μελετητή. Για το λόγο αυτό η περιφέρεια βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης των αναγκαίων επιπλέον  πιστώσεων.

Νέος αντιπρόεδρος του Π.Σ. ο Χρ. Άνθης

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέλεξε νέο αντιπρόεδρο του Σώματος  στη θέση του εκλιπόντος  Δ.  Μυλωνά, τον επικεφαλής της παράταξης Επτανησίων Θέληση Χρ. Άνθη με 23 θετικές ψήφους.

Ορκωτοί λογιστές στην ΑΕΝΑΚ

Επίσης το Σώμα κατά πλειοψηφία μετά από πρόταση του περιφερειάρχη,  έκανε αποδεκτή την παραίτηση των εκκαθαριστών της ΑΕΝΑΚ Α.Ε και αποφάσισε την  αντικατάσταση  τους  από ορκωτούς  λογιστές.

Διευκρινήσεις ζητά το Π.Σ. για τα υδατοδρόμια

Για τα θέματα αδειοδότησης του υδατοδρομίου της Κέρκυρας που έθεσε στο Π.Σ ο Αλ. Δεσύλλας ο περιφερειάρχης  πρότεινε- και ομόφωνα αποδέχτηκε το Σώμα- να αποσταλεί η εισήγηση του επικεφαλής της παράταξης  Κίνηση Επτανησίων Πολιτών στη διεύθυνση περιβάλλοντος της ΠΙΝ, στο λιμεναρχείο, τον ΟΛΚΕ και το Δήμο προκειμένου  να δοθούν οι ανάλογες διευκρινήσεις.

Η κορινθιακή σταφίδα στην UNESCO

Το περιφερειακό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για ένταξη της καλλιέργειας της μαύρης κορινθιακής σταφίδας στη άϋλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO προωθώντας άμεσα σχετική αίτηση στην Διακυβερνητική Επιτροπή Άϋλης Διεθνής Κληρονομιάς.

Συγκοινωνιακή Σύνδεση Π.Ι.Ν.

Το Σώμα κατά πλειοψηφία αποδέχτηκε την εισήγηση του επικεφαλής  της ΛΑΣΥ Θ. Γουλή για την συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών της ΠΙΝ με τις τροποποιήσεις που πρότεινε ο περιφερειάρχης. Επιπλέον ο Θ. Γαλιατσάτος υπογράμμισε ότι θα στείλει άμεσα επιστολή στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά ζητώντας την επίλυση των βασικών προβλημάτων που εντοπίζονται στις πορθμιακές αυτές γραμμές.

Οικονομική ενίσχυση για πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις

Επίσης  το Σώμα ενέκρινε την  οικονομική ενίσχυση για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων από  τον πολιτιστικό σύλλογο Σπαρτίλα, για την πραγματοποίηση συναυλίας από τους προσκόπους της Κέρκυρας με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων προσκοπισμού,  τη θεατρική σκηνή Ζακύνθου και την οικονομική στήριξη της συνδιοργάνωσης  μαζί με τον ΟΛΚΕ ημερίδας  για τα υδατοδρόμια στο τέλος Φεβρουαρίου.

Άλλες αποφάσεις

Το Π.Σ. ενέκρινε ακόμη:

  • την  προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας με το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την υλοποίηση του έργου “Αντιστήριξη και προστασία του Κρηναίου οικοδομήματος στη θέση ¨Λουτρό¨ Σάμης Κεφαλονιάς”, ομόφωνα
  • την προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας με το Δήμο Κεφαλονιάς και τον Αθλητικό Όμιλο Σάμης για την υλοποίηση του έργου “Εκσυγχρονισμός, Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου Καραβομύλου Σάμης σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν. 4258/2014», ομόφωνα
  • την  πρόσληψης εκτάκτου προσωπικού (χειριστή μηχανημάτων) έτους 2015 (8 μήνες), ομόφωνα
  • τη συμμετοχή των Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ No GR02.02 (ΧΜ ΕΟΧ 2009 – 2014)» που αφορά δράσεις που έχουν να κάνουν με το θαλάσσιο περιβάλλον.
  • την εκποίηση  μηχανημάτων της Π.Ε. Λευκάδος

Ψήφισμα για τις φυλακές

Το Π.Σ ομόφωνα εξέδωσε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο ζητάει την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων γιατρού και κοινωνικού λειτουργού στις φυλακές της Κέρκυρας.

Τέλος αναβλήθηκε  για την συνεδρίαση της Κυριακής η εκλογή του περιφερειακού συμπαραστάτη του πολίτη.

 

Ευχαριστήριο του νέου προέδρου κ. Χρήστου Άνθη

Θέλω να ευχαριστήσω Τους Συναδέλφους μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο που με τίμησαν με τόσο αυξημένη πλειοψηφία στην εκλογή μου για την θέση του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η παράταξή μας πιστή στις αρχές μια ανεξάρτητης και υπερκομματικής λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης θα συνεχίσει να υπερασπίζετε τις αρχές μια ακηδεμόνευτης  αυτοδιοίκησης με πραγματικές αποκεντρωμένες  εξουσίες.

Μιας χώρας , με διασφαλισμένη την Εθνική της κυριαρχία, σε μια Ευρώπη των λαών και ΟΧΙ των Γερμανών .

Μιας χώρας με  διασφάλιση των Εθνικών της  Συμφερόντων, σε  κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, που εδράζεται στην αξιοπρεπή διαβίωση,  σε μια ευνομούμενη και συνταγματικά κατοχυρωμένη και διασφαλισμένη Δημοκρατία.

Θα είμαι Αντιπρόεδρος όλων των πτερύγων του Π.Σ. όπως αυτό διαμορφώθηκε από την ετυμηγορία του λαού των Ιονίων Νήσων.

 

 

Χρήστος  Άνθης

Αντιπρόεδρος  Π.Σ.

                                                                              Επικεφαλής Επτανησίων Θέληση

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.