Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Μαΐου 2022

Η Γερμανία δεν είναι κυρίαρχη, έχει σοβαρούς συμπαίκτες τις Η.Π.Α και την Κίνα

Αυτή την χρονική στιγμή έχει συσσωρευτεί μεγάλη πτώση του κατά κεφαλήν εισοδήματος σε μεγάλο τμήμα του Ελληνικού πληθυσμού με αποτέλεσμα την εκλογή μίας κυβέρνησης με σαφή εντολή την στήριξή του.

Η στήριξη αυτή περνά μέσα από την ευρωπαϊκή ένωση εξαντλώντας τις σοβαρές δυνατότητες που έχει στην έκβαση των αποφάσεων.

Ταυτόχρονα παρατηρούνται σε όλη την Ευρώπη φαινόμενα αποσύνθεσης της μικρομεσαίας τάξης και αύξηση της ανεργίας ως αποτέλεσμα της λιτότητας που έχει καταφέρει να επιβάλει η Γερμανία.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο κόσμος της Ευρώπης να χάνει την εμπιστοσύνης σε αυτή οπότε να αποσταθεροποιείτε και μαζί της όλος ο κόσμος. ( Τρις ευρώ κατακλύζουν τις κεντρικές τράπεζές του).

Όπως έχουν την Ελλάδα να τρέχει να ικανοποιήσει ένα πρόγραμμα που είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να μην ικανοποιείται ποτέ θα τρέχει η Ευρώπη και κυρίως η Γερμανία να πείσει τον κόσμο και κυρίως τις Η.Π.Α. και την Κίνα για την σταθερότητα του Ευρώ και όταν είναι γνωστές οι αντίθετες απόψεις τους. (Άλλωστε άλλο τι πιστεύεις εσύ για τον  εαυτό σου και άλλο οι άλλοι όπως τώρα γίνεται ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ελλάδα.)

Τι οδήγησε όμως την Γερμανία να εφαρμόσει αυτή την λανθασμένη πολιτική?

  1. Είναι προφανές ότι δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το σοκ της κατάρρευσης της Lehman Brothers που δεν ήταν τίποτε λιγότερο από μία σημαντική μικρογραφία του ξαφνικού θανάτου της δυτικής οικονομίας άρα και της παγκόσμιας.
  2. Οι αντικειμενικές αδυναμίες της Ευρώπης σε σύγκριση με τις Η.Π.Α. που έχει το δολάριο αλλά και ενέργεια και την Κίνα με το φτηνό εργατικό δυναμικό της.
  3. Η ανάπτυξη των BRICS περιορίζουν όλο και περισσότερο την εκμετάλλευση του λεγόμενου τρίτου κόσμου προς όφελος της Ευρώπης και τέλος
  4. Το σύστημα διαφθοράς της Γερμανίας δεν συζητά να χάσει κάποια από τα προνόμια της προς όφελος των λαών της Ευρώπης.

 

Αναστάσιος Σ. Μάντζαρης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *