Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
9 Δεκεμβρίου 2021

Τα “παραπολιτικά” των υποψηφίων

Έλειπε μέρες σε πολιτική… «κατασκήνωση»…

Μόνο αντίσκηνο δεν είχε στήσει έξω από  τα γραφεία του κόμματός του επώνυμος  Λευκαδίτης που αναζητεί χρίσμα «μπροστάρη» υποψηφίου,  από τις αυτοδιοικητικές   κιόλας εκλογές. Οι σταυροί, όμως, που είχε μαζέψει τότε  τον πέταξαν στα… «αζήτητα»  σ΄ αυτές τις εκλογές.

Απλή περιέργεια

Πως είναι από μέσα η βουλή, ρώταγε και ξαναρώταγε υποψήφιος βουλευτής με αγωνία, ευρισκόμενος στον διάδρομο των γραφείων του κόμματός του, λίγο πριν το κόμμα επισήμως του δώσει το χρίσμα της κομματικής υποψηφιότητaς. Κι επειδή δεν γνωρίζουμε aν ικανοποιήθηκε η περιέργειά του, του συστήνουμε την  εικονική περιήγηση από το επίσημο site της Βουλής των Ελλήνων, γιατί  μάλλον οι Λευκαδίτες θ΄ αφήσουν ανικανοποίητη την περιέργειά του…

Θα  μπορούσε να περιμένει

Ετεροδημότης ψηφοφόρος πλησίασε μετά την ομιλία του υποψήφιο και του ζήτησε την διεύθυνση του εκλογικού  κέντρου- γραφείου του στην Αθήνα.  Ο εν λόγω πολιτευτής σίγουρος για την νίκη του, απάντησε :

-Aπό Δευτέρα  θα είναι διαθέσιμη!

(γράφτηκε σε Facebook  πρώην πολιτευτή)

Πήγε  με  Μερσεντές…και γύρισε με Φiat

Θυμήθηκε τις …παλιές καλές εποχές, όπου οι πολιτευτές  έπρεπε να δείχνουν…”ατσαλάκωτοι”, έτερος  υποψήφιος  και «καβάλησε» την πανάκριβη Μερσεντές  και την οδήγησε στη νότια Λευκάδα, όπου θυμόταν πως είχε …οπαδούς!

Τι το ΄θελε!  Δεν πρόλαβε ν΄ανοίξει την πόρτα κεντρικού καφενείου και δέχθηκε τέτοια λεκτική επίθεση από συνταξιούχο και που όπου φύγει, φύγει. Επέστρεψε “άρον-άρον”  στο σπίτι κι από τότε διστακτικά και μόνο με το Fiaτάκι της δουλειάς!

Κι όμως ήταν…υποψήφιοι

Υποψήφιοι προτεινόμενοι βουλευτές βρέθηκαν (αν και δεν το μάθαμε)  τρία πρωτοκλασάτα στελέχη  της τοπικής  αυτοδιοίκησης από αντίπαλες δημοτικές παρατάξεις. Ο ένας  αρνήθηκε το χρίσμα, ο δεύτερος κρίθηκε ακατάλληλος  και ο τρίτος (“παροπλισμένος”) πιθανόν και ποτέ να μην το έμαθε.

Χρειάζονταν…  referi !

Δεν μπορούσαν  να συνεννοηθούν ποιoς, πότε και πόση ώρα θα μιλήσει σε συγκέντρωση σε χωριό της Λευκάδας,  οι τρεις υποψήφιοι  βουλευτές γνωστού κόμματος. Οι διακοπές και οι παρεμβάσεις του ενός στον άλλο ήταν συνεχείς. Βλέπεται «ηλεκτρική» η καρέκλα, αλλά πάντα περιζήτητη. Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς!

Βρήκαν, όμως, οριστική λύση στο πρόβλημα. Επιστράτευσαν διαιτητή!

Πήγε τελικά  «αδιάβαστος»

Όλη την νύχτα διάβαζε νεοφώτιστος βουλευτής  του  νέου κόμματος, μάτι δεν έκλεισε όλη την νύχτα. Έπρεπε μετά από μερικές ….δεκαετίες να  θυμηθεί τα νειάτα του, όταν φόραγε την  μπλέ ποδίτσα! Τι τις  ήθελε κι αυτός τις  δόξες στα…γεράματα.

Υπήρχε βλέπεις κι εκείνη η … «συνέντευξη»!

Μάταιος κόπος, τίποτε δε θυμόνταν. Που μυαλό να αφομοιώσει. «Σφουγγάρι» και «σουρωτήρι» από «Σ» δεν αρχίζουν; Ο σκόπελος όμως αποφεύχθηκε με…ολίγον «αυτοσχεδιασμό».

Δεν ξέρω τι να σας προτείνω να κλάψετε ή να γελάσετε, το αφήνω επάνω σας. Εκείνο που μετά βεβαιότητος γνωρίζω είναι ότι λίγο πριν ξημερώσει , πέφτει  το πιο  βαθύ σκοτάδι  την νύχτα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *