Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Νοεμβρίου 2023

Υποψήφιος με την ΝΔ στην Β΄ Αθηνών ο πρώην Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της ΠΙΝ, Χρήστος Κονταρίδης

Στον στίβο της πολιτικής μεταπήδησε ο πρώην Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Χρήστος Κονταρίδης. Στο βιογραφικό που συνοδεύει την υποψηφιότητά του αναφέρεται:

Γεννήθηκα το 1964 στην Αλεξανδρούπολη. Η καταγωγή μου από την πλευρά και των δύο μου γονιών, Γιάννη και Φωτεινή, είναι από την Λήμνο. Ο πατέρας μου ήταν αξιωματικός της Χωροφυλακής και οι μετακινήσεις του συνεχείς. Έτσι, τα πρώτα μου γράμματα τα μαθαίνω στο Καστέλι Κισσάμου στην Κρήτη όπου και τελειώνω και την Δ’ Δημοτικού. Επιστρέφοντας στην Αθήνα συνεχίζω το Δημοτικό Σχολείο στην Ηλιούπολη ενώ Γυμνάσιο και Λύκειο τελειώνω στα αντίστοιχα δημόσια του Κορωπίου Αττικής.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και ότι ο άνθρωπος για να ζήσει πρέπει να εργαστεί, ο στόχος μου ήταν να γίνω αστυνομικός. Έτσι, τον Οκτώβριο του 1981 εισάγομαι στην σχολή Ενωμοταρχών της Ελληνικής Χωροφυλακής και το 1983 στην αντίστοιχη σχολή Αξιωματικών απ’ όπου και αποφοιτώ το 1986.

Πρώτη μου υπηρεσία, ύστερα από επιθυμία μου, το 4ο Α.Τ. Αθηνών, το σημερινό τμήμα Ομονοίας. Το 1990 τοποθετούμαι στην Ε.Κ.Α.Μ, αφού τελειώνω το αντίστοιχο σχολείο, και μετά υπηρετώ στην Δίωξη Ναρκωτικών. Τα περισσότερα υπηρεσιακά μου χρόνια βρίσκομαι στην Υ.Α.Τ., το δεύτερο σπίτι μου, αφού παραμένω από το 1994 έως και το 2008. Η συνέχεια είναι Πεζές Περιπολίες, ο πρόδρομος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ως Διοικητής, Αστυνομικός Διευθυντής Φωκίδας, το τμήμα Μεταγωγών με τον βαθμό του Ταξιάρχου και του Υποστρατήγου και τελευταία υπηρεσία Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων.

Η πίστη μου ότι ο αστυνομικός είναι και αυτός ισχυρός κρίκος της κοινωνικής αλυσίδας και ζει μέσα σε αυτήν, καθώς και η μεγάλη μου αγάπη για την ιστορία, με οδηγεί το 2002 να δώσω εξετάσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και να σπουδάσω στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας και να συνεχίσω στο ίδιο Τμήμα τις Μεταπτυχιακές μου σπουδές τις οποίες και ολοκληρώνω το 2008. Τον επόμενο χρόνο γίνεται δεκτή η διδακτορική μου διατριβή. Η μεγάλη μου αγάπη για την Ιστορία με οδήγησε να συγγράψω αρκετά βιβλία από τα οποία τρία έχουν εκδοθεί.

Είμαι ευγνώμων για τα 33 υπηρεσιακά χρόνια, που μου έχουν προσφέρει δυνατές και άδολες φιλίες που μαζί με την οικογένεια μου και τους δύο μου γιους είναι ότι σημαντικότερο έχω σε αυτήν τη ζωή, η οποία στάθηκε εξαιρετικά γενναιόδωρη μαζί μου.”

Ο κ. Κονταρίδης κατά την διάρκεια της θητεία του είχε επισκεφθεί και το Μεγανήσι , το οποίο του άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Στο βιογραφικό του  παρέλειψε κι ένα πλούσιο   σπουδαίο συγγραφικό έργο  με το οποίο πετυχημένα έχει καταπιαστεί.  Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights