Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Οκτωβρίου 2022

Ανακοίνωση-καταγγελία του Ε.Κ. Λευκάδας-Βόνιτσας για την επίθεση αστυνομικών δυνάμεων κατά των εργαζόμενων του Σ.Δ. Ακτίου

Καταγγέλλουμε  στους εργαζόμενους και όλο το λαό, την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά των εργαζομένων του Σ.Δ. Ακτίου αλλά και συνδικαλιστών από την Λευκάδα και Πρέβεζα που συμπαραστέκονταν  στους απολυμένους συναδέλφους.

Το δόγμα «νόμος και τάξη» της συγκυβέρνησης,  εφαρμόστηκε αυτή τη φορά στους εργαζόμενους στα διόδια του Ακτίου. Η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» στην οποία πριν ένα χρόνο δόθηκαν τα διόδια, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά  στην εισαγγελία Λευκάδας και σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις της Πρέβεζας κατέφθασαν για εκδιώξουν τους εργαζόμενους  που αρνούνταν να εγκαταλείψουν τον χώρο εργασίας τους. Η αστυνομία έφτασε συνοδεύοντας τους νέους εργαζόμενους, που λόγω του  μικρότερου κόστους, προσέλαβαν οι «ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΕ» που θα εισπράττουν τα διόδια από 1-1-2015.

Μετά από 8 μέρες αποφασιστικού αγώνα οι  23 εργαζόμενοι (από 8 μέχρι και 13 χρόνια)  στα διόδια, εκδιώχτηκαν, για την αύξηση των κερδών του «εθνικού» μας εργολάβου. Αυτή την ανάλγητη αντεργατική πολιτική  πάλεψαν με περηφάνια οι εργαζόμενοι, δίνοντας ένα μάθημα συναδελφικής αλληλεγγύης, αλλά και μια υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα.

ΛΕΥΚΑΔΑ  5-1-2015

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Θανάσης Καββαδάς στον Prisma 91,6: “Για πρώτη φορά είμαστε τόσο κοντά στην υλοποίηση του έργου της υποθαλάσσιας σύνδεσης, χωρίς διόδια. ‘Ή τώρα ή ποτέ”

Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο Βουλευτής Λευκάδας σε μια αποκλειστική συνέντευξη για την υποθαλλάσια ζεύξη του νησιού […]

Υπενθύμιση καταληκτικής ημερομηνίας για την υλοποίηση των ενταγμένων έργων στο πρόγραμμα της «Ενίσχυση Μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού ,εμπορίου-υπηρεσιών»

Σύμφωνα με τον Οδηγό του Προγράμματος όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει , καθώς και τις Υπουργικές Αποφάσεις ένταξης των έργων […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.