Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2022

“Σπάει” το μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας-Σηφουνάκης: “δεν ψηφίζω αν…”

Όρους για να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα στις επόμενες ψηφοφορίες θέτει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης. Ο κ. Σηφουνάκης, προειδοποιεί ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο αν Σαμαράς και Βενιζέλος δεν λάβουν πολιτικές πρωτοβουίες που θα περιλαμβάνουν και δέσμευση ως προς το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών μέσα στο 2015.

Επίσης, ο κ. Σηφουνάκης ζητεί από τον πρωθυπουργό σήμερα κιόλας να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών των κομμάτων του Συνταγματικού τόξου.

Αυτό, ώστε να οριστούν εκλογές μέσα στον επόμενο χρόνο και να ολοκληρωθούν μέχρι τότε η διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος αλλά και των εκκρεμοτήτων με τους δανειστές.

Διαφορετικά προειδοποιεί, ότι: «Αν οι ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αναλάβουν μια τέτοια πρωτοβουλία, τότε δικαιούνται να εικάζουν οι βουλευτές ότι ο επικαλούμενος κίνδυνος της καταστροφής δεν υφίσταται και συνειδητά η χώρα οδηγείται σε εκλογές».

«Υπό αυτές τις συνθήκες, οι βουλευτές υποχρεούνται να πράξουν αναλόγως και κατάσυνείδηση στις επόμενες ψηφοφορίες, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα», καταλήγει.

πηγή: newsit.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *