Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2022

Με λουκέτο απειλούνται 1100 δημοτικοί παιδικοί σταθμοί – Δεν υπάρχει θέμα με τους παιδικούς δημοτικούς σταθμούς στη Λευκάδα – 6μηνη παράταση ζητά η ΚΕΔΕ (αναν.)

Την παράταση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των πρώην κρατικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών που έχουν μεταφερθεί στην αρμοδιότητα των δήμων της χώρας μέχρι 30 Ιουνίου 2016 ζητά η ΚΕΔΕ.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ήδη η ΚΕΔΕ, από τον Ιούλιο, έχει ζητήσει την προώθηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, υπογραμμίζοντας τον επείγοντα χαρακτήρα του θέματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Πατούλης, σήμερα 1.140 παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, η πλειοψηφία των οποίων μάλιστα συμμετέχουν στα προγράμματα του ΕΣΠΑ μέσω της Δράσης Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, κινδυνεύουν να τεθούν εκτός λειτουργίας καθώς οι υφιστάμενες άδειες λειτουργίας τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου. Και αυτό, όπως διευκρίνισε, δεν συμβαίνει με ευθύνη των δήμων, καθώς η ίδια η πολιτεία μέχρι τώρα δεν έχει μεριμνήσει να θεσμοθετήσει τους όρους ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας των εν λόγω δομών που, σημειωτέον έχουν μεταφερθεί στους δήμους από το 2001!

Δείτε ολόκληρο το ΔΤ της ΚΕΔΕ εδώ.

______________________________________

Με λουκέτο απειλούνται σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος τύπος 1100 δημοτικοί παιδικοί   σταθμοί καθώς δεν ολοκληρώθηκαν μέχρι σήμερα οι διαδικασίες για την οριστική αδειοδότησή τους.

Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε  το θέμα προέκυψε όταν η ομοσπονδία των ιδιωτικών παιδικών σταθμών Ελλάδας με έγγραφο προς το υπουργείο που κοινοποιήθηκε και στους δήμους όλης της χώρας , ζητήθηκε να γίνει έλεγχος σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς εάν  είναι  νομίμως αδειοδοτημένοι.

Ο έλεγχος αυτός  στην διάρκεια  της θητείας της νέας δημοτικής αρχής ολοκληρώθηκε και στην Λευκάδα από τις αστυνομικές αρχές ,όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υφίσταται πρόβλημα για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που από την ιδρυτική τους διακήρυξης  μέσω ΦΕΚ  διαθέτουν άδεια έως της 31/12/2014. Για την επομένη  εκτιμάται  ότι έγκαιρα το αρμόδιο υπουργείο θα  δώσει λύση  παρατείνοντας την ισχύ των αδειών μέχρι να καθοριστεί η  διαδικασία  η οποία θα ακολουθείται για την αδειοδότηση τόσο των υφιστάμενων όσων και (γιατί όχι) την δημιουργία νέων δημοτικών παιδικών σταθμών.

Σε επικοινωνία του meganisinews  με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Λευκάδας κ. Θανάση Περδικάρη μας πληροφόρησε ότι σε κάθε περίπτωση  το θέμα παρακολουθείται, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τους γονείς στην Λευκάδα και ότι  θα δοθεί  οριστική λύση  μέσω όποιας διαδικασίας απαιτηθεί για την αδειοδότηση.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *