Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

“Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις”-Πεντάχρονος κατέληξε μετά από Νοσοκομειακή “Οδύσσεια”

Τραγική ήταν η κατάληξη ενός 5χρονου παιδιού, το οποίο ξεκίνησε με υψηλό πυρετό από την Ιτέα για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και τελικά διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομεία Λάρισας, όπου κατέληξε πέντε ώρες μετά. Με τη μεταφορά της σορού του παιδιού στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία, λόγω έλλειψης νεκροτόμων στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, ολοκληρώθηκε η «οδύσσεια πόνου» για τους γονείς του 5χρονου.

Ο άτυχος Λεωνίδας ξεκίνησε το μοιραίο «ταξίδι» του, από το σπίτι του στην Ιτέα, όπου και παρουσίασε συμπτώματα υψηλού πυρετού και εμετού. Ο παιδίατρος που τον εξέτασε παρέπεμψε το περιστατικό στο νοσοκομείο. Δεν έχει εξακριβωθεί εάν αρχικά μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, όμως τη Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Εκεί, λόγω της επιδείνωσης της υγείας του και ελλείψει παιδονευρολόγου κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική της Λάρισας.

Η διακομιδή έγινε την Τετάρτη, και πέντε ώρες αργότερα, το παιδί που νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ελλείψει Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων, άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς. Την Πέμπτη, η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για νεκροτομή προκειμένου οι ιστολογικές εξετάσεις να αποδείξουν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Η υγεία του μικρού παιδιού όπως σημείωναν οι γιατροί, επιδεινώθηκε σταδιακά λόγω μιας «πολυσυστηματικής λοίμωξης» χωρίς ακόμη να είναι γνωστό εάν ήταν μικροβιακής ή ιογενούς αιτιολογίας.

Για τη νοσοκομειακή Οδύσσεια του 5χρονου ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό οι σοβαρές ελλείψεις και η υποστελέχωση στο ΕΣΥ. Το νοσοκομείο Άμφισσας αντιμετωπίζει σοβαρά κενά, σύμφωνα με στοιχεία της ΟΕΝΓΕ, καθώς η Ορθοπεδική, Γυναικολογική, Ουρολογική, ΩΡΛ Κλινική, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η Αιμοδοσία, το Μικροβιολογικό, Οδοντιατρικό, Πνευμονολογικό Τμήμα λειτουργούν μόνο με 1 γιατρό. Η Παθολογική, Παιδιατρική, Καρδιολογική, Οφθαλμολογική Κλινική και το Ακτινολογικό λειτουργούν με 2 και το Αναισθησιολογικό και η Χειρουργική κλινική με 3 γιατρούς.

Στη Λαμία, η έλλειψη παιδονευρολόγου έστειλε το μικρό Λεωνίδα στη Λάρισα, όπου ούτε το παιδί νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων!

Read more: http://www.newsbomb.gr/ygeia/nosokomeia/story/529545/pentaxronos-katelixe-meta-apo-nosokomeiaki-odysseia#ixzz3L2m4GrC2

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights