Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Απριλίου 2024

«Επικοινωνιακή αντεπίθεση» με επιχειρήματα και χειροπιαστά αποτελέσματα από την παράταξη της συμπολίτευσης στον Δήμο Λευκάδας

Στη διαστρέβλωση της πραγματικής εικόνας των νέων τιμολογίων για το νερό στη Λευκάδα και την παραπληροφόρηση αποδίδουν την «γκρίνια» και την εσωστρέφεια που έφερε τις υπερβολικές αντιδράσεις τόσο σε κατοίκους του Ελλομένου όσο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου που πρόσκεινται στην παράταξη του Δημάρχου Λευκάδας κ. Κώστα Δρακονταειδή.

Ειδικά για τους λογαριασμούς του νερού που αφορούν τις οικογενειακές καταναλώσεις όχι μόνο δεν υπάρχουν αυξήσεις, αλλά πιθανόν σε ένα ικανό αριθμό δημοτών θα υπάρξει και αισθητή μείωση. Επίσης, μέσω της εφαρμογής του κοινωνικού τιμολογίου για πρώτη φορά στη Λευκάδα δημότες με οικονομικά προβλήματα θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο νερό.

Οι πρώτες «εν θερμώ» αντιδράσεις, αμβλύνθηκαν με τον τέως Αντιδήμαρχο κ. Πάνο Γαζή ν’ αποδέχεται πρόταση του δημάρχου να χρισθεί εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος πολιτικής προστασίας.

Για πρώτη φορά και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα  είναι πλέον εφικτή η μηχανογράφηση και η έκδοση λογαριασμών νερού που θ αποσταλούν μέσω  ταχυδρομείου  σε κάθε καταναλωτή σε όλη την Λευκάδα.

Αρκετοί είναι κι εκείνοι που εκμεταλλεύτηκαν τη δυνατότητα που δόθηκε  για δήλωση χωρίς συνέπειες των παράνομων συνδέσεων με το δίκτυο.

Στο στόχαστρο και οι μεγαλοφειλέτες  που  εντός των επομένων ημερών θα διαπιστώσουν ότι μπλόκαρε η έκδοση φορολογικής ενημερότητάς τους. Από το κυνήγι για τ΄ανείσπρακτα έσοδα δεν φαίνεται να τη γλυτώνουν ούτε και τα δημόσια κτίρια!

Εξελίξεις και στα σκουπίδια αφού πλέον έχει εγκατασταθεί επιτέλους  εργολάβος για τη δημιουργία του ΣΜΑ στη νότια Λευκάδα, που είχε ανεξηγήτως  καθυστερήσει λόγω αδράνειας της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Εκείνος της  πόλης της Λευκάδας προχωράει χωρίς κωλυσιεργείες με ταχείς ρυθμούς.

Προχωράνε και οι ακτομηχανικές μελέτες  που απαιτούνται για τον εμπλουτισμό των παραλιών της Λευκάδας, αφού ήδη εκπονούνται από επώνυμο καθηγητή πανεπιστημίου. Η ΚΥΑ  όμως που θα καθορίζει το ιδιοκτησιακό ακόμα να εκδοθεί.

Ολοκληρώνεται και το σχέδιο πόλεως Νυδριού, ενώ η διαβούλευση με επαγγελματίες και μια σειρά από  ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις , βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μια σειρά ζητήματα πλέον αντιμετωπίζονται άμεσα και καταβάλλεται προσπάθεια να παρακολουθούνται  ως προς την εξέλιξη τους τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση. Βέβαια πλήρης ενημέρωση και σαφής εικόνα  τρεις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα δημοτική αρχή  δεν έχει κι αυτό δυσχεραίνει σημαντικά το έργο της .

Σε καθημερινή βάση γίνεται αγώνας και δεν είναι λίγες οι φορές που οι αιρετοί «νυχτώνουν» στα γραφεία τους. Δεν λείπουν και  τα «έκτακτα» όπως αυτό της καταβολής αποζημίωσης  για την 8ης Μεραρχίας και ένας «μαραθώνιος» για να σωθεί  το έργο του Τουριστικού Αγκυροβόλιου της Βασιλικής που κινδυνεύει με απένταξη λόγω  των τεράστιων  γραφειοκρατικών καθυστερήσεων που σημειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο λόγω αρχαιολογίας αλλά και με μερίδιο ευθύνης της πρώην δημοτικής αρχής.

Σύντομα απ΄ότι μαθαίνουμε θα μιλήσει ανοικτά  στα τοπικά ΜΜΕ και ο ίδιος ο δήμαρχος  όπου θα ενημερώσει για τα αυτοδιοικητικά, αλλά θα δεχθεί και ερωτήσεις σε μια ανοιχτή συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν τη Λευκάδα, αλλά και για το έργο που σιωπηρά παράγεται το σύντομο χρονικό διάστημα που  ο ίδιος και η παράταξή του βρίσκονται στα «ηνία» του δήμου.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights