Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
9 Δεκεμβρίου 2021

27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Να κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα, να βάλουμε τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα και τον κοινωνικό μαρασμό.

Ενάντια στα νέα σχέδια της κυβέρνησης των μνημονίων.

Ενάντια στην ψήφιση ενός βαθιά ταξικού και αντιλαϊκού προϋπολογισμού που δεν δίνει καμία προοπτική διεξόδου από την κρίση. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η ενίσχυση της φοροεπιδρομής σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και οι νέες περικοπές στην Παιδεία, την Υγεία και την Πρόνοια. Είναι Προϋπολογισμός που δεν πήρε ακόμη το «πράσινο φως» από την τρόικα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να είναι και πιο επώδυνος, αφού –πλέον- η κυβέρνηση δε νομοθετεί, αλλά εκτελεί τις εντολές της:

-Τη νέα απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, με την διεύρυνση της μερικής απασχόλησης σε βάρος της σταθερής εργασίας.

-Την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο που θα εκτινάξει ακόμη περισσότερο την ανεργία.

-Τη νέα συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που δε θα περιορίζεται στις μειώσεις που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί.

Δρομολογούνται, επιπλέον, αυξήσεις στα όρια ηλικίας, μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά και κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης μέσω της απαρέγκλιτης τήρησης ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων.

-Τις νέες μειώσεις στα εισοδήματα μέσω του ΕΝΦΙΑ, της υπερφορολόγησης των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων αλλά και της εφαρμογής νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, που σε συνδυασμό με την αξιολόγηση-σφαγείο θα συρρικνώνει ακόμη περισσότερο τους μισθούς των εργαζομένων.

-Το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας και των αεροδρομίων μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ “ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ” ΚΑΙ ΣΤΑ    ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *