Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Μαΐου 2022

Παναγιώτης Ξ. Γρηγόρης: Απάντηση σε ερωτήματα κατηγορούμενου-διαδίκου

Να γιατί απεργούμε !

Ευρισκόμενος  σήμερα στο ακροατήριο του ΜΟΝ. Πλημ/κείου  Λευκάδας , δέχτηκα  την ερώτηση κατηγορουμένου  για τον λόγο της απεργίας  και πέρα των όσων  προφορικώς του ανέφερα επισημαίνω και τα εξής :

  1. Οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων  ( Αθήνας , Πάτρας , Λευκάδος κ.λ.π )  σε συνεντεύξεις  τους  μίλησαν για αίσθημα ευθύνης έναντι των Πολιτών και του λειτουργηματός μας .

Αμέσως σκέφθηκα :  Αναβάθμιση  του αγώνα μας . Αγώνας με αίσθημα ευθύνης έναντι των πολιτών και έναντι του λειτουργήματός μας .  Πριν από μερικά χρόνια ο αγώνας μας ήταν …………… συντεχνιακός ……………. Σήμερα  με αίσθημα ευθύνης έναντι των πολιτών και του λειτουργήματός μας . Δεν είναι  και μικρό πράγμα το παραπάνω .Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις  – συναδέλφων –  του κανόνα , πλην όμως  δεν είναι του παρόντος .

2.    Που στοχεύετε ?  Στοχεύουμε  να μην σου πάρουν το σπίτι  // εν μια νυχτί // οι αεριτζήδες …………..  Να μην βρεθείς   εσύ και  η οικογένειά σου  στο δρόμο χωρίς να μπορέσεις  να πείς  το πρόβλημά σου , να εκφράσεις τις απόψεις σου , να ακουστείς από κάποιον .  Εκεί στοχεύουμε . Πριν προβλέπονταν διαδικασίες   ανακοπές , προγράμματα  πλειστηριασμών  κ.λ.π κ.λ.π . Τώρα με τ ο  Νομοσχέδιο   δεν θα μπορείς να  αντιλέξεις  . Από το Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη………………………..  ( θέλει συζήτηση και αυτό ) …………… φτάσαμε στο Νόμος  είναι το δίκιο των Τραπεζών . !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν θα μπορείς να  εκφράσεις τις απόψεις σου  , να πεις το πρόβλημά σου .

3. Τι άλλο ζητάτε ? ………………….  Να μπορείς να ακουστείς στο   ακροατήριο ……………….. Να μπορείς να εξετάσεις τον μάρτυρά σου αλλά  να μπορέσει να τον εξετάσει και ο δικαστής – ο φυσικός Δικαστής – να του υποβάλλει ερωτήσεις  και να απαντήσει σε  ερωτήσεις . Ο μαρτυράς σου  να ακουστεί από τον Δικαστή και όχι από τον συμβολαιογράφο . Μέχρι σήμερα έφερνες τον μάρτυρά σου στο ακροατήριο  , με το Νομοσχέδιο θ α  τον πηγαίνεις  στον συμβολαιογράφο και    θα καταθέτει  όσα  εσύ θέλεις και όχι ότι ξέρει. Ετσι ο Δικαστής  θα ζητά  την εμφάνιση του μάρτυρα ενώπιόν του και   θα γίνεται επαναληψη της συζητήσεως και πάλι επανάληψη κ.ο.κ.  Εσύ πάντως  θίγεσαι  και θα πληρώνεις , θα πληρώνεις , θα  πληρώνεις ,,,,,,,,,,,,,,,,,, αν έχεις  φυσικά . Αν δεν έχεις  ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΗΝ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟΝΟΜΗ     ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ………… ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ……………….

4. Και οι δικαστές τι λένε ?

……… Ευτυχώς οι πλειοψηφία των  Δικαστών συμφωνούν μαζί μας  . Η Διοικητική Ολομέλεια  του Αρείου Πάγου απεφάσισε  ότι οι  προτεινόμενες  αλλαγές είναι σε βάρος της απονομής της δικαιοσύνης , είναι  προς όφελος μερίδας των δανειστών ………… Τι άλλο να πουν …………… οι αλλαγές οφελούν τους δανειστές …………..λένε λίγα και εννοούν πολλά . Και ο νοών νοείτω .

Σήμερα είναι ποιά καιρός να στηριχθείς  στον Δικηγόρο σου . Στον Δικηγόρο …………………υπερασπιστή των ανθρωπίνων  δικαιωμάτων  και όχι φυσικά στον Δικηγόρο Μάνατζερ . ………………………………………

 

ΛΕΥΚΑΔΑ  20-11-2014

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΞΕΝ. ΓΛΗΓΟΡΗΣ    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ  ΤΟΥ ΠΡΩΤ. ΛΕΥΚΑΔΟΣ

 

Σχόλιο ΜΝ:  Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γληγόρη για την αποστολή του άρθρου.

Σε μια εποχή που καταστρατηγούνται βαύναυσα   τα εργασιακά δικαιώματα,  τα προσωπικά δεδομένα  , η ιδιωτικότητα, η κατοχή περιουσίας, η προστασία στους πολίτες από το σύνταγμα και τελικά η ίδια η δημοκρατία , το τελευταίο καταφύγιο ήταν και παραμένει η δικαιοσύνη. Η οποία με όλα τα στραβά της  λειτουργεί ( τουλάχιστον σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο) και βρίσκει ο κοσμάκης το δίκιο του κι ο φτωχός καταφύγιο από τις εισπρακτικές εταιρείες και τις τράπεζες.

Μπορεί οι δικηγόροι να λειτουργούσαν συντεχνιακά, μπορεί κάποιοι ακόμα έτσι να σκέφτονται, όμως οφείλουμε όλοι  σήμερα να συστρατευτούμε   με τον αγώνα τους, αφού ο στόχος μας είναι κοινός. Οφείλουμε να ενημερωνόμαστε γατί οι καιροί  ου μενετοί.  Θα  μας  δέσουν χειροπόδαρα!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. Οι γραμμές που ακολουθούν γράφονται στην Λιβαδειά, αλλά νομίζω ότι τις γραφω στην Κομοτηνή.
    Επί της ουσίας και του περιεχομένου του εν λόγω άρθρου, δεν θα μπορούσε κανείς να διαφωνήσει, εκτός κι αν ήταν τραπεζίτης, κι εγώ δεν είμαι. Επί ορισμένων όμως αποστροφών του λόγου, οι οποίες, κατα τον αρθρογραφούντα, θέλουν συζήτηση, επιτρέψτε μου να τονίσω ότι πολύ εσυζητήθηκαν και εδοκιμάσθησαν ακομα πιο πολύ και ότι ιστορικώς έχουν καταξιωθεί. Ακριβώς λοιπόν για αυτόν τον λόγο και δυστυχώς για τον αρθρογραφούντα και την louben και ευκαιριακή εκφορά του λόγου του, παραμένουν επικίνδυνα επίκαιρες….οι απόψεις αυτές που θέλουν συζήτηση….
    Το γεγονός λοιπόν ότι υπήρξε μαχητής της άποψης, ότι “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη”, με έκανε να αναμένω από αυτόν ολιγότερη μετριότητα στην εκφορά του λόγου του και πάντως περισσότερη εγκράτεια στην προπέτειά του. Ακριβώς (και πάλι) λοιπόν και μόνο για τον λόγο αυτό δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μα πόσο αιφνιδιαστικά με απογοήτευσε. ΛΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *