Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Νοεμβρίου 2021

O Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας στον υπουργό Υγείας

Ο  Πρόεδρος  του  Ι.Σ. Λευκάδας  Σταύρος  Γρηγόρης  με την ιδιότητα  του Περιφερειακού Συμβούλου της Π.Ι.Ν. εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο στη σύσκεψη των Περιφερειαρχών Ελλάδας στην Αθήνα στις 13/11/2014 που συγκάλεσε ο Υπουργός Υγείας με θέμα τα Π.Ε.Π.Υγείας.

Στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος μετέφερε στον Υπουργό εκτός των άλλων, τη δραματική κατάσταση στην οποία  έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Λευκάδας, τόσο από έλλειψη ιατρικού προσωπικού όσο και από έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και τόνισε ότι αν αυτή τη στιγμή λειτουργεί το Νοσοκομείο αυτό οφείλεται στις υπεράνθρωπες και κυριολεκτικά ηρωικές προσπάθειες τόσο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όσο και των άλλων εργαζομένων.

Κλείνοντας την παρέμβαση του ζήτησε από τον Υπουργό συνάντηση  του  με εκπροσώπους φορέων της Λευκάδας  για το θέμα του Νοσοκομείου και για τα γενικότερα θέματα υγείας του τόπου μας , αίτημα που έγινε αποδεκτό.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σταύρος  Γρηγόρης                      Ιωάννης  Σαρανταένας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

 1. Σταύρο τον είδες πριν ή αφού είπε αυτά;

  “Μάκης Βορίδης : Ε! Μόνο η αριστερά στην Ελλάδα , μπορεί να το κάνει αυτό!

  Λάβρος κατά της αριστεράς ή καλύτερα – χρησιμοποιώντας τη δική του έκφραση- κατά του κοινωνικοπολιτικού συσχετισμού αριστεράς και κεντροαριστεράς, ήταν ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης…

  σε συγκέντρωση της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα και συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές Γιωργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας και Γεωργία Μαρτίνου.

  Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και όταν ήρθε η σειρά των ερωτήσεων απο το ακροατήριο, τον κόσμο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση (φόροι, μειώσεις συντάξεων-απολύσεις κ.α) και για τα οποία θεωρούν ότι ο κόσμος δεν φταίει σε τίποτα, ο Υπουργός Υγείς Μάκης Βορίδης ήταν ξεκάθαρος στις απόψεις του και λάβρος κατά της αριστεράς.

  «Τότε, στην επιτροπή των Οικονομικών Υποθέσεων, όταν συζητάγαμε τον προϋπολογισμό, το κορυφαίο θέμα, όχι ο κόσμος , ούτε το πολιτικό συστημα δεν έδινε σημασία τότε στα δημόσια οικονομικά.

  Αναρωτήθηκε κανείς όλα αυτά τα χρόνια, απο πληρώνονταν αυτοί οι μισθοί, απο που καλύπτοντα τα ελλείματα που γινοντουσαν κάθε χρόνο;

  Αναρωτήθηκε κανείς;

  Έγινε καμιά συζήτηση;

  Έρχεται σήμερα η αριστερά και θέλει να τραβήξει την ουρά της απ” έξω και λέει εγω δεν ξερω , εσείς κυβερνάγατε.

  Αυτοί τι λέγανε;

  Αυτοί λέγανε, όταν υπήρχε πάγια εισοδηματική πολιτική : αύξηση βρέξει χιονίσει, αύξηση και όταν είχαμε μειωμένα έσοδα, αύξηση και όταν δεν είχαμε δυνατότητες για αυξήσεις.

  Θυμάστε τι έλεγε η αριστερά;

  Ένα κουλούρι δίνετε. Είναι εισοδηματική πολιτική με αύξηση 2,5% – 3%;»
  Ο Υπουργός Υγείας δεν άφησε στο απυρόβλητο τους πολίτες , οι οποίοι – όπως ανέφερε – στο παρελθόν, όταν έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ Καραμανλή – ήπιου προγραμματος προσαρμογής και «λεφτα υπάρχουν» επέλεξε αυτούς που υποσχέθηκαν ότι «λεφτά υπάρχουν».

  «Και πάμε τωρα στις ευθύνες του κόσμου.

  Τι είχε πει ο Καραμανλής;

  Να παγώσει τους μισθούς, για 2-3 χρόνια και να παγώσει τις προσλήψεις. Δεν είπε ούτε να κόψει τους μισθούς, ούτε να κόψει τις συντάξεις, ούτε να κάνει απολύσεις.

  Την ώρα που ο Καραμανλής έλεγε αυτά, ένας συγκεκριμένος κοινωνικόπολιτικός συσχετισμός, της αριστεράς ή της κεντροαριοστεράς, έλεγε : όχι δεν θέλω, προτιμώ τη λύση λεφτά υπάρχουν!
  Τι απάντησε ο κυρίαρχος λαός ;

  Ψηφίζει αυτούς που του είπαν λεφτά υπάρχουν και απορρίπτει το ήπιο πρόγραμμα προσαρμογής .
  Θυμάστε τι έλεγε τότε ο Παπανδρέου ; 1 δισ. κοινωνικά επιδόματα και άλλο ένα δισ για την παιδεία. Αυτά ήταν τα 2 δισ. τα οποία έπρεπε να πέσουν. Που; Σε μια χώρα που είχαμε δει τότε τα ελλείμματά της. Στη χώρα που είχαμε δει τότε τη συγκεκριμένη πορεία της.

  Τη στιγμή της κρίσης έλεγε ο Παπανδρέου λέει ότι θα δώσει 2 δισ. παραπάνω.
  Μας οδήγησε στα βράχια…Καστελόριζα και τα σχετικά, ΔΝΤ, πτώχευση…»
  Στη συνέχεια ο Υπουργός αναφέρθηκε και στη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

  «Μόλις μπαίνουμε στη προσαρμογή, ο αυτός κοινωνικόπολιτικός συσχετισμός , αυτοί που μας ρίξανε τότε στα βράχια, φεύγουν μετακινούνται πηγαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ, και αρχίζουν και βρίζουν ποιους;
  Εμάς που διαχειριζόμαστε τη δική τους επιλογή.
  Ε! μόνο η αριστερά στην Ελλάδα μπορεί να το κάνει αυτό!»

  http://www.rpn.gr/?p=56949

  1. Η ανακοίνωση ήταν σαφής. Μετείχα στη σύσκεψη των Περιφερειαρχών που συγκάλεσε το Υπ. Υγείας σχετικά με τα Π.Ε.Π. Υγείας, εκπροσωπόντας τον Περιφερειάρχη της Π.Ι.Ν. που δεν μπορούσε να παρευρεθεί ο ίδιος λόγω άλλων υποχρεώσεων και κατόπιν εντολής του. Επομένως που κολλάνε αυτά που λες. Εντελώς άστοχο το σχόλιο σου, κάπου τα μπέρδεψες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *