Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Ιουνίου 2023

Ήρθε η ΕΥΔΑΠ στη Λευκάδα

“…Δεν είναι σκοπός το κέρδος! …  Είναι το κράτος που βοηθά τη Λευκάδα!”

Σήμερα το μεσημέρι στις 13:30 έφτασε το «επιστημονικό κλιμάκιο» της ΕΥΔΑΠ να αναλάβει τα καθήκοντα της στο νησί μας. Ο μηχανολόγος/μηχανικός και βοηθός Γενικού Διευθυντή Λειτουργίας Δικτύων&Εγκαταστάσεων κος Απόστολος Νασίκας μαζί με το υπόλοιπο δυναμικό, περίπου στα 10 άτομα, θα μηνούν για 3 με 4 ήμερες στην Λευκάδα να μελετήσουν και να καταγράψουν σε μια πρώτη φάση την κατάσταση και τα προβλήματα ύδρευσης και αποχέτευσης του νησιού μας. Αμέσως μετά την άφιξη τους ακλούθησε στο Διοικητήριο συνάντηση με τον Δήμαρχο Λευκάδας κο Κώστα Αραβανή, με τον Αντιδήμαρχο Λευκάδας κο Λευτέρη Αραβανή και όλους τους Τεχνικούς Παράγοντες του Δήμου.

Μετά τη πρώτη επαφή με το Δήμο εμείς μιλήσαμε με τον κο Νασίκα ο οποίος μας ενημέρωσε για τα πρώτα βήματα της αποστολής τους:

«Θα γίνει μια γενική καταγραφή για να πάρουμε μια ιδέα του δικτύου και των εγκαταστάσεων. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα και θα διασπαστούμε σε όλο το νησί. Ο κάθε ένας ανάλογα με την ειδικότητα του και με την βοήθεια των ανθρώπων του Δήμου που μας είναι κάτι περισσότερο από πολύτιμη!»

Ο κος Νασίκας παρά το δύσκολο της υπόθεσης, έδειξε αρκετά αισιόδοξος για την πορεία των πραγμάτων διότι

«Η ΕΥΔΑΠ έχει μια πολύ μεγάλη εμπειρία στον χώρο και αντιμετωπίζει συχνά τέτοιου είδους καταστάσεις. Νομίζω ότι μπορει να επέμβει πολύ σύντομα ώστε να λύσει τα προβλήματα.»

Επιβάλλεται η ερωτηση για μια πιθανή ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, αφού οι φήμες για αυτό το σενάριο ανά τακτά διαστήματα αναζωπυρώνονται όπως επίσης και οι επιφυλάξεις για τις προθέσεις της ΕΥΔΑΠ όσον αφορά τον κερδοσκοπικό χαρακτήρα εφόσον είναι στο χρηματιστήριο.

Συνέχεια στο My Lefkada (ρεπορτάζ Κατερίνα Μεσσήνη)

………………………………………………..

Σχετικό: Την Τρίτη αναλαμβάνει καθήκοντα η ΕΥΔΑΠ

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6: Ευθύνες για το “άδειασμα” του δήμου Μεγανησίου από υπαλλήλους έχει και ο δήμαρχος

Με τον ιδιαίτερα καυστικό του τρόπο, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας meganisi news Γιώργος Γαβρίλης, σχολίασε την τοπική επικαιρότητα. Αναφερόμενος στο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights