Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2021

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στα διόδια της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου-Πρέβεζας

Αποφασίζουν νέες κινητοποιήσεις μετά την σημερινή απεργία που λήγει αύριο  στις 6:00 π.μ  το πρωί.

Μιλώντας ο εκπρόσωπός τους στο meganisinews.gr  κατήγγειλε την αδιαλλαξία της εργοδοσίας στα αιτήματα των εργαζομένων. Όπως μας πληροφόρησε, παράνομα η εταιρεία  προχώρησε σε απολύσεις 5  συναδέλφων τους στην τεχνική υπηρεσία της ζεύξης παρότι εγγράφως στην σύμβαση είναι δεσμευμένη  να διατηρήσει  όλους τους εργαζόμενους μέχρι 31/12/2014 όπου την διαχείριση αναλαμβάνει για λογαριασμό της Εγναντίας ΑΕ άλλη εταιρεία με σύμβαση για 4 χρόνια.
Προβλήματα  πληρωμής δεδουλευμένων-όπως μας τόνισε- παρουσιάστηκαν σε όλους τους υπαλλήλους τους τελευταίους  μήνες από επιδόματα που δικαιούνται.

Οι εργαζόμενοι  θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με τελικό στόχο την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους , την καταβολή των δεδουλευμένων, την απρόσκοπτη συνέχιση της εργασίας τους αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στην σημερινή κινητοποίηση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες των Νομαρχιακών του  ΣΥΡΙΖΑ  όμορων νομών Λευκάδας, Αιτωλοκαρνανίας, Πρέβεζας καθώς και η βουλευτής Αιτ/νιας  Μαρία Τριανταφύλλου η οποία σε σύντομη παρέμβασή της τόνισε ότι  χρειάζεται αλλαγή της κυβέρνησης και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της που έχει κάνει σημαία την καταστρατήγηση  των εργασιακών δικαιωμάτων σε όλους τους χώρους εργασίας και παραδίδει δημόσια αγαθά σε ιδιώτες που κάθε  άλλο παρά σκοπό τους έχουν την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των διερχομένων. Ειδικότερα όπως είπε η κυβέρνηση  παραδίδει  “χαριστικά” κομμάτι-κομμάτι   τους  αυτοκινητόδρομους της χώρας στους ιδιώτες  που στήνουν  εκατοντάδες σταθμούς διοδίων με μοναδικό  σκοπό το κέρδος και την περαιτέρω  οικονομική αφαίμαξη των πολιτών.

Δεσμεύτηκε να μελετήσει τα στοιχεία που τις παρέδωσαν οι εργαζόμενοι και να φέρει το θέμα προς συζήτηση στην Βουλή.

Οι εργαζόμενοι έπειτα κι από το αδιέξοδο των συζητήσεων με την εργοδοσία, αποφασίζουν αύριο για την μορφή με την οποία θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

[wzslider height=”375″]

Ακούστε τι είπε σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό prisma95,1 o Xρήστος Μήτσουρας:

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *