Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
9 Δεκεμβρίου 2021

Απεργία στα διόδια Ακτίου την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας

ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ  ΖΕΥΞΗΣ  ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο μαζί με την προσωρινή Διοίκηση του υπό ίδρυση Σωματείου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΚΤΙΟΥ»  αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2014 στα διόδια του Ακτίου μα τα παρακάτω αιτήματα:

  1. Να πάρει πίσω η εργοδοσία τις 5 παράνομες απολύσεις των συναδέλφων τεχνικών και να ανανεωθούν οι συμβάσεις των.
  2. Να πληρωθούν τα αναδρομικά επιδόματα  όλων των εργαζομένων από 1-1-2014 ως και 31-9-2014  που τους χρωστά η εργοδοσία.

 Σημείωση: Η απεργία της Τρίτης 4 Νοέμβρη μετατέθηκε για την Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2014.

********************************************************************************************************************

Το Εργατικό Κέντρο μαζί με την προσωρινή Διοίκηση του υπό ίδρυση Σωματείου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΚΤΙΟΥ»  αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τρίτη 4 Νοέμβρη 2014 στα διόδια του Ακτίου μα τα παρακάτω αιτήματα:

  1. Να πάρει πίσω η εργοδοσία τις 5 παράνομες απολύσεις των συναδέλφων τεχνικών και να ανανεωθούν οι συμβάσεις των.
  2. Να πληρωθούν τα αναδρομικά επιδόματα  όλων των εργαζομένων από 1-1-2014 ως και 31-9-2014  που τους χρωστά η εργοδοσία. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ   ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΟΣ

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την εταιρεία που έχει αναλάβει την συντήρηση της υποθαλάσσιας ζεύξης Ακτίου-Πρέβεζας  «QYEE FREE” . Σήμερα  31-10-2014 με την λήξη των μηνιαίων συμβάσεων των 5 τεχνικών, τους ανακοίνωσε, να μην αναλάβουν εργασία και δεν πρόκειται να επαναπροσληφθούν. Οι τεχνικές υπηρεσίες θα παρέχονται  από το …τηλέφωνο ή από εξωτερικούς συνεργάτες !!!!!

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την  αντεργατική ενέργεια που οδηγεί 5 οικογένειες στην ανεργία και καλεί τους συναδέλφους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν την απόλυση των συναδέλφων τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Περιοχής να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στους εργαζόμενους στα διόδια της υποθαλάσσιας.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης που με την επιβολή των διοδίων   σ’ ένα 100% δημόσιο έργο  που σήμερα εισπράττει η «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.»,  με κύριο επιχείρημα το κόστος λειτουργίας και συντήρησης, σήμερα έρχεται και δυσκολεύει τις διελεύσεις, συνεχίζοντας όμως να εισπράττει τα υπέρογκα διόδια.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους φορείς των τριών Νομών να αποτρέψουν αυτές τις μεθοδεύσεις της εταιρείας,   που στο βωμό των κερδών δεν διστάζουν να κόψουν τόσο το μεροκάματο 5 τεχνικών αλλά και  την γρήγορη και ασφαλή διέλευση των διερχομένων.

ΛΕΥΚΑΔΑ 31-10-2014

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *