Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2021

Zημιά με… “ουρά” στη γέφυρα Λευκάδας

Για ένα 48ωρο  απροσπέλαστος για σκάφη ο δίαυλος Λευκάδας

Ζημιά παρουσίασε χθες το απόγευμα  ο καταπέλτης της γέφυρας Αγία Μαύρα  της Λευκάδας από την  προσκείμενη πλευρά  του νησιού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ν΄ ανυψωθεί καθιστώντας την περιστροφή της και μαζί τη διέλευση σκαφών αδύνατη. Προσωρινό, επίσης, πρόβλημα υπάρχει και με το έργο της διάνοιξης του διαύλου, αφού δεν μπορεί να μετακινηθεί η βυθοκόρος.

Για την αποκατάσταση της ζημιάς έχει κληθεί ειδικό συνεργείο κι εκτιμάται ότι το αργότερο μέχρι το απόγευμα της Τρίτης θα έχει αποκατασταθεί πλήρως. Η ζημιά δεν θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη και δαπανηρή, αφού ο έμπειρος υπάλληλος που είχε βάρδια στην γέφυρα  εκείνη την ώρα, την αντιλήφθηκε έγκαιρα και περιόρισε την έκτασή της με τον κατάλληλο  χειρισμό στα πρώτα κρίσιμα  δευτερόλεπτα.

Εντούτοις στις επόμενες ημέρες της επισκευής της τρία είναι τα βασικά ερωτηματικά που ζητούν πειστικές  απαντήσεις και θα μας απασχολήσουν:

α) Γιατί δεν υπάρχει χειροκίνητο σύστημα(με συρματόσχοινα)  ανύψωσης  του καταπέλτη της γέφυρας;

β) Δικαιολογεί η πρόσφατη συντήρησή της  αξίας 2.000.000 ευρώ τη ζημιά που έβγαλε ο καταπέλτης;

γ) Ποιος θα πληρώσει τα έξοδα αποκατάστασης της βλάβης; Η Περιφέρεια, το Υπουργείο ή ο εργολάβος που ανέλαβε την τελευταία συντήρησή της;

Ειδικότερα η απάντηση στην τελευταία ερώτηση θα μας διευκρινίσει εάν πλέον είναι οριστική η απόφαση για τη μεταβίβαση  της συντήρησης της γέφυρας από το Υπουργείο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Πάντως προς αποφυγή παρανοήσεων να σημειώσουμε ότι κανονικά γίνεται η διέλευση των αυτοκινήτων από την γέφυρα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *