Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιουνίου 2022

Υπόμνημα επέδωσε το Εργατικό Κέντρο στη νέα Δημοτική Αρχή Λευκάδας

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο  Λευκάδας να συζητήσει και να αποφασίσει για:

  • για την εγγραφή στους παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς των παιδιών των ανέργων , χωρίς τροφεία.
  • για την απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη

Σήμερα Δευτέρα 20/10/2015 αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Λευκάδας και του παρέδωσε υπόμνημα (παρατίθεται στο τέλος) σχετικά με τις δραστηριότητες  και τα μέτρα του Εργατικού Κέντρου για τους ανέργους και τις οικογένειες τους.

Καλέσαμε τον κο Δήμαρχο να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο της ίδιας μέρας να διαβαστεί σαν ενημερωτική ανακοίνωση. Τα ιδιαίτερα αιτήματα που θέλουμε να παρθεί απόφαση είναι   η εγγραφή στους παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς των παιδιών των ανέργων, χωρίς τροφεία και η απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη.

Ο κος Δήμαρχος δεσμεύτηκε να συζητηθούν οι προτάσεις του Εργατικού Κέντρου στα επόμενα Συμβούλια.

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  Δ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στα πλαίσια της δίμηνης (Οκτώβρης-Νοέμβρης) αγωνιστικής δραστηριότητας στην Λευκάδα και την επαρχία Βόνιτσας, έχει στο επίκεντρο το ζήτημα της ανεργίας, την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Κορυφαία στιγμή θα αποτελέσει το μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, το Σάββατο 1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι. Η αγωνιστική δράση και το συλλαλητήριο γίνονται στα πλαίσια αντίστοιχης πρωτοβουλίας του ΠΑΜΕ και εκατοντάδων μέχρι στιγμής πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Είναι σε όλους γνωστό ότι η ανεργία θερίζει τις λαϊκές οικογένειες.

Η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς. Αυξάνονται οι μακροχρόνια άνεργοι, η νεανική ανεργία φουντώνει. Εκατοντάδες άνεργοι στην Λευκάδα βρίσκονται εκτός προστασίας, χωρίς επίδομα, χωρίς βοήθεια. Το μέλλον και η ζωή των οικογενειών των ανέργων δε μπορεί να είναι τα συσσίτια, οι ουρές στα γραφεία του ΟΑΕΔ και στα προγράμματα μέσω διαφόρων ΜΚΟ που έρχονται για να ξεγελάσουν με μια προσωρινή και ελάχιστη ανακούφιση σαρώνοντας τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς.

Σαν ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα  δεν δεχόμαστε να σπρώχνονται εκατομμύρια ευρώ στα χέρια των εργοδοτών, να ανακυκλώνεται  η φτώχεια  μέσα από τα διάφορα προγράμματα που προσφέρουν λίγους μήνες δουλειάς και με μεροκάματα πείνας.

Δεν αποδεχόμαστε το επίδομα ανεργίας να μετατρέπεται μέσω προγραμμάτων σε επιδότηση στους εργοδότες και να τους χαρίζει τζάμπα εργάτες και φτηνή εργασία.

Παλεύουμε για

  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων τώρα!
  • Ασφαλιστική & υγειονομική κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όσο διάστημα είναι άνεργος/η.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.

Στην Λευκάδα το Εργατικό Κέντρο ξεκίνησε δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων και άλλων φτωχών οικογενειών

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο  Λευκάδας να συζητήσει και να αποφασίσει για:

  • για την εγγραφή στους παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς των παιδιών των ανέργων , χωρίς τροφεία.
  • για την απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη

ΛΕΥΚΑΔΑ  20-10-2014

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

«Όχι» από τον Περιφερειάρχη Ι.Ν. Θεόδ. Γαλιατσάτο στα αιτήματα για συνάντηση με τον επίτιμο πρόξενο της Ο.Δ.Γ. στην Κέρκυρα και τον Αντ/ρχη του Ρύγκεν

Απέρριψε το αίτημα για συνάντηση με τον επίτιμο πρόξενο της Ο.Δ.Γ. στην Κέρκυρα, κ. Κώστα Γισδάκη, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων […]

Αποσφραγίστηκαν οι προσφορές- συνολικής βαθμολόγησης για το διαγωνισμό του έργου «Αποκατάσταση Ι. Ναού Αγ. Σπυρίδωνα στην Λευκάδα»

Στο 7% η έκπτωση  και  790.587,51  το συνολικό κόστος εργασιών ,συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.  Το Υπουργείο Πολιτισμού  και Αθλητισμού μέσω της […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *