Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Αυγούστου 2022

Νέο πρόγραμμα VOUCHER σε τομείς της οικονομικής δραστηριότητας

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στις επιχειρήσεις του Νομού  ότι δημοσιεύτηκε ένα νέο πρόγραμμα με τίτλο «ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», το οποίο απευθύνεται σε ανέργους από 29 έως 64 ετών.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα, να απασχολήσουν ανέργους δωρεάν μέσω πρακτικής άσκησης (έως το διπλάσιο των εργαζομένων της πλήρους απασχόλησης- 25 ημερών ασφάλισης-  μέχρι 30/06).

Η αμοιβή της επιχείρησης για την πρακτική άσκηση έχει καθοριστεί στα 3,00 € ανά ώρα ανά καταρτιζόμενο για 300 ώρες πρακτικής άσκησης (περίπου 1,5 μήνα).

Επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις – φορείς για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης και της υποχρεωτικής απασχόλησης κατατάσσονται σε:

  • Κατασκευαστικός-τεχνικός κλάδος. ΣΤΑΚΟΔ  οικονομικών δραστηριοτήτων: 42.
  • Κλάδος διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων. ΣΤΑΚΟΔ οικονομικών δραστηριοτήτων: 37,38,39
  • Κλάδος των Νέων Τεχνολογιών. ΣΤΑΚΟΔ  οικονομικών δραστηριοτήτων: 61.20, 62.01, 62.03,62.09, 63.11

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι οι καταρτιζόμενοι που θα κάνουν πρακτική στην επιχείρηση θα έχουν πρώτα εκπαιδευτεί . Επισημαίνεται, επίσης, ότι η επιλογή των ανέργων θα γίνει από την ίδια την επιχείρηση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε  και να απευθύνεστε στο Επιμελητήριο Λευκάδας στο τηλέφωνο 2645022686 (αρμόδια υπάλληλος Πανωραία Λάζαρη).

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *