Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουνίου 2024

Συνάντηση του Δημάρχου Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη με τους Διευθυντές των Σχολείων του Δήμου και τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, με θέμα την πρόθεση του Δήμου να θέσει σε λειτουργία το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης συναντήθηκε χθες Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 στο Δημαρχείο, με τους Διευθυντές των σχολείων της περιοχής, καθώς και με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς κα Ελένη Βασιλοπούλου, η Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών κα Λεμονιά Κλωνάρη, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θέμης Τέγος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αντώνης Γεωργαντάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Παπαθανασίου καθώς και οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κ. Χ. Γώγος, κ. Μ. Μπαντής και κ. Σ. Τζιoρτζιώτης.

 Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να εντάξει στην κοινωνική της πολιτική το θεσμό του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου». Ο κος Κατωπόδης, προλόγισε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής με τα εξής λόγια: «Προερχόμενος από το χώρο της εκπαίδευσης, είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα, να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης, προβληματισμού, αλλά και λήψης αποφάσεων, ζητήματα που αφορούν την παιδεία».

Ο Δήμαρχος του Βύρωνα συμπλήρωσε: «Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, φιλοδοξούμε να αποτελέσει έναν απαραίτητο θεσμό, από τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού πλήττεται από την οικονομική κρίση, αλλά και τις επιλογές της κυβέρνησης να καταργήσει την πρόσθετη και ενισχυτική διδασκαλία. Στα πλαίσια λοιπόν της κοινωνικής αλληλεγγύης, ο Δήμος θέτει σε λειτουργία το θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Επιθυμία μας είναι να σταθούμε δίπλα στους φτωχούς, στους ανέργους και στους εξαθλιωμένους συμπολίτες μας». Ο κ. Κατωπόδης δήλωσε ότι θα λάβει μέρος και ο ίδιος ως εκπαιδευτικός στη νέα αυτή προσπάθεια.

Ο Δήμαρχος Γρ. Κατωπόδης, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση άδραξε την ευκαιρία να ανακοινώσει τους βασικούς πυλώνες της κοινωνικής πολιτικής που προτίθεται να εφαρμόσει:

  • Επανασύνδεση του ρεύματος σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
  • Πρόγραμμα επιδότησης αστέγων. Πιο συγκεκριμένα, θα διατίθεται στους άστεγους κατοίκους του Δήμου, 5.500 ευρώ για εξεύρεση στέγης και ένα αντίστοιχο ποσό για εργασιακή και κοινωνική ένταξη.
  • Ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου.
  • Λειτουργία του «Χωριού των Παραγωγών» (με άλλη ονομασία και με ένα διαφορετικό τρόπο λειτουργίας που θα ανακοινωθεί σύντομα στους πολίτες του Βύρωνα).
  • Λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», δηλαδή των δωρεάν μαθημάτων σε παιδιά που οι γονείς τους έχουν οικονομική δυσπραγία.
  • Λειτουργία του «Ανοικτού Σχολείου». Τα σχολεία θα παραμένουν ανοικτά και μετά το πέρας της πρωινής τους λειτουργίας, ώστε να γίνουν κέντρο της γειτονιάς αναπτύσσοντας πολλαπλές δράσεις (αθλητικές, πολιτιστικές, πραγματοποίηση διαλέξεων, συζητήσεων με τους γονείς κ.α.)

Μετά την ανακοίνωση του προγράμματος της Κοινωνικής Πολιτικής της Δημοτικής Αρχής, ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους. Κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις, πολλές από τις οποίες ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να υλοποιήσει.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights