Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Οκτωβρίου 2022

Πρώτο crash-test της Πολιτικής Προστασίας στην Λευκάδα υπό την εποπτεία των νέων Αυτοδιοικητικών Αρχών

Σε ικανοποιητική ετοιμότητα βρήκε τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας   Λευκάδας το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας που «χτύπησε»  την Λευκάδα και το Μεγανήσι.

Τα υπερβολικά ύψη βροχής που έπεσαν στην περιοχή μας το τελευταίο τριήμερο, δεν προκάλεσαν ιδιαίτερα προβλήματα αφού έγκαιρα οι νέες  δημοτικές αρχές –ως όφειλαν- είχαν φροντίσει για τον καθαρισμό των φρεατίων και  κοιτών των μικρών χειμάρρων.

Φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσε το Νυδρί όπου έπειτα από χρόνια ξανάζησε μέρες προ διευθέτησης  των νερών του χειμάρρου Δημοσάρι, αφού μία «άστοχη» επέμβαση  για τον έλεγχο της ροής  των υδάτων ψηλά κατά την δημιουργία του περιφερειακού   δρόμου κι ένας κορμός,  έγιναν αιτία μεγάλη ποσότητα νερού να διοχετευθεί  στην παλιά κοίτη  του χειμάρρου με  αποτέλεσμα να υπερχειλίσει και να πλημμυρίσει  ο κεντρικός  δρόμος του τουριστικού χωριού.

Κι αυτό όμως το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε άμεσα, μαζί με κάποιες κατολισθήσεις στο Κατωχώρι, στον δρόμο προς Βασιλική και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας διαθέτει έναν οδηγό -χειριστή μηχανημάτων ο οποίος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θόδωρο Χαλικιά βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά στους κατοίκους  μαζί με τους τοπικούς αντιδημάρχους αλλά και τον Δήμαρχο κ. Κώστα Δρακονταειδή.

Θα ήταν παράλειψη εάν δεν αναφερόμαστε και στην Πυροσβετική Υπηρεσία  που ούτως ή  άλλως κάθε φορά σε τέτοιες καταστάσεις η συνδρομή της είναι πάντα καταλυτική.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.