Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Με επιτυχία η Ημερίδα της Επτανησιακής Αναγέννησης

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

3 Μάη 2011

ΦΠΑ 5% και Δημοπράτηση Φραγμάτων η εστίαση για τον Μάη

Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα που οργάνωσε η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ χθές βράδυ στη κεντρική αίθουσα του Επιμελητήριου Κέρκυρας με θέματα Επτανησιακά και τοπικά χρονίζοντα προβλήματα: ΦΠΑ 5% όπως σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, Καθημερινή Αεροπορική και Ακτοπλοική Σύνδεση των Νησιών μας, Ιόνια Οδός, Φυσικό Αεέριο και στα Επτάνησα, Φράγματα-Ύδρευση της Κέρκυρας.

Παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, ο εκπρόσωπος του Δήμαρχου Κερκυραίων Αντιδήμαρχος Σπύρος Ρίγγας, ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Κέρκυρας Γιώργος Χονδρογιάννης, Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας Κώστας Μπρεντάνος,Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κέρκυρας Κώστας Κιτσάκης, o Γραμματέας του ΣΥΝ Κέρκυρας Τάσος Τόμπρος, Ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Παράταξης ΑΝΑΣΑ Διονύσης Στραβοράβδης,  Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης  ΕΜΠΡΟΣ  Στέφανος Σαμοίλης, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Καταστηματαρχών Κέρκυρας Στέφανος Δημουλής, Ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέρκυρας Δημήτρης Φαναριώτης, ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών κατά του Μνημονίου Αλέκος Λιτσαρδόπουλος  και πολλοί άλλοι.

Στην εισήγησή του ο Γιώργος Καλούδης ανέλυσε το Περιφερειακό πρόβλημα της Ελλάδας, την έλλειψη ουσιαστικής αποκέντρωσης, νησιωτικών πολιτικών και σταθερών πόρων και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και των Δήμων από δόλο για να μπορεί η αθηνοκεντρική κυβέρνηση και οι βουλευτές να κρατούν ως ραγιάδες-όμηρους και πολιτικά υποδουλωμένους τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης σε μία μορφή υποτέλειας, κακιστοκρατίας και πελατειακών σχέσεων που δίνουν τα χαραχτηριστικά του πιό καθυστερημένου κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΆΖΕΙ τη χώρα μας και τα νησιά μας σε υπανάπτυξη με σπατάλες πόρων, αναφέροντας χαραχτηριστικά παραδείγματα. Ζήτησε την οικονομική αυτοδυναμία των νησιών μας, όπως συμβαίνει και με τα νησιά των Ευρωπαικών Χωρών, και συγκεκριμμένα να ζητήσουμε το 80% των άμεσων και έμμεσων φόρων να παραμένουν στον τόπο είσπραξης και να διανέμονται το 40% στο Δήμο και το 40% στη Περιφέρεια. Το ίδιο να ισχύει και με τα Αεροδρόμια, Λιμάνια κλπ. Όσα πιό πολλά διεκδικούμε τόσα πιό πολλά θα πετύχουμε, όσα λιγότερα ζητούν κάποιοι άλλοι τόσο πιό πολλά θα μας ληστεύει το αθηνοκεντρικό κράτος, τόνισε. Ολόκληρη η ομιλία αύριο.

Στη συνέχεια μίλησαν οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων, στους οποίους μπορείτε να απευθυνθείτε για τις ομιλίες τους.

Χαιρετισμό στήριξης έστειλε και ο βουλευτής Κέρκυρας Νίκος Δένδιας.

Η  Ημερίδα Ομόφωνα κατέληξε στην εξής απόφαση:

1.Τα ανεπίλυτα και χρονίζοντα προβλήματα είναι πολλά και θα τα διεκδικήσουμε όλα.

2. Για το μήνα Μάη 2011 εστιάζεται ο αγώνας που θα δοθεί στη Κέρκυρα σε δύο θέματα: Πρώτα σε ένα Επτανησιακό: ΦΠΑ 5% στα Επτάνησα όπως και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και  δεύτερο σε ένα Κερκυραικό: Δημοπράτηση της Υδροδότησης-Φραγμάτων-Τήρηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων.

Συγκροτείται Μόνιμη Συντονιστική Επιτροπή Φορέων, η οποία κατ΄ αρχήν αποτελείται από τους  εκπροσώπους των παρόντων στην ημερίδα φορέων και θα προστεθούν όλοι όσοι φορείς επιθυμούν συμμετοχή

Και  θα αποφασίσει κλιμακούμενες δράσεις και κινητοποιήσεις στα πλαίσια των τοποθετήσεων που έγιναν.

…………………………………..

Σχετικό: Εκδήλωση της «Επτανησιακής Αναγέννησης»

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Επερώτηση Γ. Καλούδη για το κόστος των κάθε είδους μετακινήσεων και αμοιβών

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.1  του Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Σ.Ι.Ν.                                                              Προς 1) Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights