Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2021

Άκυρες οι δημαιρεσίες στον δήμο Μεγανησίου. Επαναλαμβάνονται αλλά μόνο για τους αναπληρωματικούς της οικονομικής επιτροπής(αναν)

10/9/2014 Κατόπιν διευκρινίσεων σχολιαστών, η επαναληπτική διαδικασία των δημαιρεσιών θ΄αφορά μόνο τα αναπληρωματικά μέλη της οικονομικής επιτροπής κι όχι τα τακτικά.

Ο ακυρωτικός λόγος, όπως μας διευκρινίστηκε, αφορά στο ότι ο τελευταίος  αναπληρωματικός  σύμβουλος που εξελέγη δεν συνέλεξε την απαραίτητη πλειοψηφία.

Το ΜΝ ευχαριστεί θερμά τους αναγνώστες που  το βοηθούν σημαντικά στην ακρίβεια των πληροφοριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο site αργά το απόγευμα,  με απόφαση του Eλεγκτή Nομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακυρώθηκαν τ΄αποτελέσματα των δημαιρεσιών στον δήμο Μεγανησίου ως μη σύννομα!

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης ακύρωσης, δεν πραγματοποιήθηκαν, όπως απαιτούνταν από το νόμο, κλήρωση για τα τακτικά μέλη και τ’ αναπληρωματικά της Οικονομικής Επιτροπής που ισοψήφισαν κατά την διενεργηθείσα ψηφοφορία.

Αποτέλεσμα, πρώτη κίτρινη κάρτα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Δάγλα και νέες προσκλήσεις για επανάληψη της  συνεδρίασης!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

12 Σχόλια

 1. Αγαπητέ Γιώργο
  με θλίψη διαβάζω το ανωτέρω άρθρο του ΝEWS ,που αναφέρεται στην ακυρότητα των αποτελεσμάτων -και καλά-της οικονομίκής επιτροπής.
  Ηθελα νάξερα τι σκοπούς επιδιώκει η παραπάνω ανάρτηση.
  Αυτά που γράφει είναι για να αποφύγει την ΟΥΣΙΑ.
  Και πoιά έιναι αυτή :
  Σου μεταφέρω αυτολεξί απόσπασμα της πρόσκλησης που έλαβα:

  …Εκλογή αναπληρωματικών μελών οικονομικής επιτροπής δεδομένου ότι ,όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη στην 11η ειδική συνεδρίαση το τρίτο σε σειρά αναπληρωματικό μέλος της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ δεν ειχε συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου….
  ΚΑΤΆ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ
  Να γράφετε οτι οι πληροφορίες σας είναι ψευδείς(την πρόσκληση την έλαβα το πρωί και η ανάρτησή σας έγινε στις 10.12 μμ)και η αλήθεια είναι μιά εξίσωση λανθασμένη (θυμάσε Ταφιώτη τι σου έγραψα χθές;)που αναφέται στο γεγονός ότι ο κος Κονιδάρης Θανάσης δεν έλαβε την απόλυτη πληοψηφία των παρισταμένων και ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ,έτσιέπρεπε να διεξαχθεί δεύτερη ψηφοφορία , όπου αν και εκεί δεν λάμβανε απόλυτη πλειοψηφία,τρίτη όπου θα μπορούσε να εκλεγεί έστω και με μία ψήφο.
  Το φάουλ δεν το έκανε ο Πρόεδρος του ΔΣ ,γιατί δεν είχε δόλο.
  Αυτό που έκaνε το site σας είναι πέναλτυ ,με ενδεχόμενο δόλο.

  1. Aγαπητέ φίλε Γιώργο , διαπιστώνουμε (με λύπη) ότι τελευταία και με αφορμή την εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της οικονομικής επιτροπής επιτίθεσαι στο site. Mάλιστα έβγαλες και ετυμηγορία στο πόδι…

   Τα περί “δόλων” τα προσπερνάμε γιατί θεωρούμε , ότι άλλοι ρίχνουν παραγάδια… και χρειάζονται…”δόλους”!

 2. Αγαπητέ διαχειριστή του Meganinews, όπως γνωρίζετε-ίσως καλύτερα από μένα λόγω ιδιότητας- η κάθε είδηση πριν δημοσιευθεί πρέπει να διασταυρώνεται! Όπως φαίνεται όμως εσείς δεν τη διασταυρώσατε πριν τη δημοσιεύσετε!
  Σας ενημερώνω λοιπόν ότι η επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας θα γίνει μόνο για τα αναπληρωματικά μέλη της οικονομικής επιτροπής, δεδομένου ότι, εκ παραδρομής, δεν έγινε δεύτερη (ή ενδεχομένως και τρίτη) ψηφοφορία για το τρίτο σε σειρά υποψήφιο αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής, το οποίο κατά την πρώτη ψηφοφορία δεν έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του Δ.Σ. Δεν υπάρχει ακυρωτική απόφαση του ελεγκτή νομιμότητας! Με πραγματική απορία βλέπω ότι “γνωρίζετε” ένα σκεπτικό μιας ακυρωτικής απόφασης η οποία δεν υφίσταται!

  1. Kυρία Δεσποτίδου καλημέρα

   Το meganisinews όπως εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες site του διαδικτύου συντηρείται από το μεράκι και την αγάπη κάποιων ανθρώπων για τον τόπο τους και δεν αποτελεί κύρια ενασχόληση , αφού οι συμμετέχοντες δραστηριοποιούνται σε άλλους χώρους που δεν έχουν καμία σχέση με
   δημοσιογραφία.

   Η συμμετοχή στην συντακτική ομάδα του site δεν αποφέρει κανένα έσοδο σας διαβεβαιώ. Επειδή όμως διαπιστώνουμε ότι ενδιαφέρεστε κι ασχολείστε με το νησί μας , μήπως να σας στείλουμε ένα κωδικό ν΄ αρθρογραφείτε κι εσείς, βοηθώντας κι εμάς που ο χρόνος μας είναι περιορισμένος; Εάν ενδιαφέρεστε στείλτε μας email.

 3. Παρέλειψα να διευκρινίσω ότι πρόκειται για τον τρίτο σε σειρά εκλογής υποψήφιο της πλειοψηφίας.

  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

 4. Φίλε Γιώργο τον δόλο τον αναζητήσεις στην στάση της αντιπολίτευσης που ψήφισε “μονομπλοκ” υποψήφιο της συμπολίτευσης που ¨κατακεραύνωνε” όλη την προηγούμενη θητεία. Επίσης διαπιστώνω ότι ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με την γραμμή του επικεφαλής σου , τα βάζεις με το meganisinews, τον Γαβρίλη, τον Θανάση Κονιδάρη. Δεν λέω πιθανώς από εμάς και να χάσατε!

  Τώρα εάν ήθελες να προστατεύσεις τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου , γιατί αυτά που μας έγραψες(περί εγκυρότητας) δεν τα είπες έγκαιρα στο δημοτικό συμβούλιο να προστατεύσεις και την διαδικασία;

  Απλά προσπαθείς να δημιουργήσεις ρήγμα και στις άριστες σχέσεις μας με τον πρόεδρο του ΔΣ , εκ των υστέρων.

  “Διαίρει και βασίλευε” η τακτική της παράταξής που σας έφερε (για πάντα) στην αντιπολίτευση.

  Δεν θα περάσει ούτε αυτή φορά το σχέδιό σας, ο κόσμος πλέον σας έχει προσπεράσει. Ακόμα κι αν δεν επιτύχει ο Δάγλας(πράγμα που απεύχομαι) , όποιος κι αν βρίσκεται απέναντί σας, αυτός θα κερδίζει!

  1. Από τα λεγόμενα σου, ελάχιστα που παρακολουθώ, καταλήγουμε στα εξής:
   1ο. Στήριξες ενεργά την νέα Δημοτική Αρχή. Άρα υιοθέτησες την προγραμματική της θέση και ταυτίζεσαι μαζί της.
   2ο. Είσαι απόλυτα ταυτισμένος με τον κο Κονιδάρη και τις επιλογές του.
   3ο. Το συμπέρασμα: Αυτό αναιρεί τον δήθεν ανεξάρτητο λόγο σου, όπως και συνολικά του meganisinew. Αυτό δεν είναι κακό κατανάγκη, ειδικότερα τώρα που το δήλωσες και επίσημα. Το κακό θα ήταν η υποκρισία.

   1. Άσε ρε φίλε που βγήκες ανώνυμα να με ερμηνεύσεις! Από ποιόν κινδυνεύεις κι έβαλες κουκούλα; Μήμως σε βολεύει η ανωνυμία για να γράφεις ότι μ@λ@κία σου κατεβαίνει;

 5. Αγαπητέ Γιώργο,
  απευθύνομαι μόνο σε σένα για να σου πω, ότι η παρέμβασή μου ήταν καθαρά προσωπική και σκοπό είχε την αποκατάσταση της αλήθειας, πράγμα που έγινε ,όπως βλέπω, στο άρθρο του meganisinews το οποίο τώρα γράφει την ΑΛΗΘΕΙΑ !
  Αν μου επιτρέπεις, θέλω να σου πω, ότι δεν τα βάζω με τον Γαβρίλη , μα ούτε και με τον Θανάση, τα βάζω όμως με το mwganisinews γιατί ξέρω ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ.
  Στο πρώτο μου σχόλιο έκανα μια προσωπική πολιτική εκτίμηση ,η οποία διέφερε από την δική σου, αλλά είχε βάση.
  ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ,ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
  και δεν το λέω εγώ αλλά τα νούμερα, Γιώργη.
  πρόεδρος ΔΣ 12 ψήφοι
  αντιπρόεδρος ΔΣ 12 ψήφοι
  γραμματέας ΔΣ 12 ψηφοι
  ΟΕ ΤΑΚΤΙΚΟΙ 12-11-9-9
  ΟΕ ΑΝΑΠΛ/ΚΟΙ 10-10-6
  Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι Γιώργη.
  Έγραψα επίσης ότι πρέπει να στηριχθεί από όλους μας
  ο Θανάσης ,γιατί είναι ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ.
  θα συμπληρώσω σήμερα ότι και ο Δήμαρχος πρέπει να στηριχθεί.
  Εμείς καταταχτήκαμε στην αντιπολίτευση (χάσαμε όπως το λες και σύ και δεν πρόκειται να ξανασηκώσουμε και κεφάλι)
  Η ευθύνη λοιπόν για την διοίκηση του Δήμου και την στήριξη του Δημάρχου περνάει στα χέρια των συμβούλων της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ,και στην πρώτη συνεδρίαση, εγώ δεν τα είδα και πολύ καλά τα πράγματα…
  Όσο για τον πρόεδρο του ΔΣ, το site σας του έβγαλε κίτρινη κάρτα και όχι εγώ, εξ άλλου κανείς δεν μπορεί να είναι παντογνώστης.
  ΥΓ. Σταμάτησα να ρίχνω παραγάδια από τότε που ήμουν φοιτητής.
  Δεν έχω μάθει να υπακούω σε πράγματα που δεν πιστεύω και το μόνο σχέδιο που έχει η παράταξη που εκλέχθηκα ,είναι η στήριξη των θεσμών και οι συνεργασίες για το καλό του Νησιού μας.
  Το Σάββατο κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να τα πούμε και από κοντά, όπως πάντα με καλό Λευκαδίτικο κρασί.

  1. Γιώργο σήμερα(όπως κάθε χρόνο) κλείνω . Όμως ευχαρίστως πάρε τηλέφωνο ή στείλε μήνυμα, τόσα καλά μαγαζιά διαθέτει το νησί και όσον αφορά το ΜΝ, ένα έχω να επαναλάβω:

   “Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβαλείς μες στην ψυχή σου,…”

 6. Το αν η συμμετοχή σας στο site σας αποφέρει ή όχι κέρδη είναι δικό σας θέμα αγαπητέ κύριε Γαβρίλη!
  Εγώ θέλησα απλώς να αποκαταστήσω την αλήθεια, διότι το δημοσίευμά σας ήταν απόλυτα ανακόλουθο με την πραγματικότητα!
  Φιλοδοξίες δημοσιογράφου δεν είχα ποτέ!Και ναι το αγαπώ το νησί σας, αλλά όχι περισσότερο από την αλήθεια!
  Όσο για τους υπαινιγμούς σας, σας λέω μόνο ότι τους αντιπαρέρχομαι, όχι γιατί δεν μπορώ να σας απαντήσω με την ίδια γλώσσα, αλλά γιατί δεν μου το επιτρέπει η αγωγή μου!

  Καλό σας απόγευμα

  1. Να ζήσετε να χαίρεστε τους υπαινιγμούς σας. Το site κι εγώ ουδεμία τέτοια πρόθεση είχαμε. ‘Αλλωστε και οι κρίνοντες “υπόκεινται εις κρίσην”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *