Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
27 Ιουνίου 2022

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με αντιδημάρχους Διαποντίων

Συνάντηση με τους αντιδημάρχους Διαποντίων Νήσων Θ. Λουκανάρη (Οθωνοί), Ν. Μάστορα (Μαθράκι) και Α. Γουλή (Ερείκουσα) είχε σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος,  σχετικά με την πρόοδο των λιμενικών εγκαταστάσεων στα τρία νησιά.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε αρχικά την απογοήτευση του για την απένταξη του έργου του λιμανιού της Ερείκουσας από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή ενώ δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, το συντομότερο δυνατόν  για την επανένταξή του στο επόμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο, ΣΕΣ.

Τα προβλήματα στις λιμενικές εγκαταστάσεις των Οθωνών και του Μαθρακίου θα αντιμετωπιστούν σε σύσκεψη με τον ΟΛΚΕ που θα γίνει  σε σύντομο χρονικό διάστημα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας προκειμένου να βρεθούν λύσεις, να ολοκληρωθούν οι  μελέτες και να αναζητηθούν οι απαιτούμενοι πόροι για να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα.

Επίσης ο περιφερειάρχης  υπογράμμισε  ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση τμήματος του λιμενοβραχίονα στο Μαθράκι αλλά και για την τοποθέτηση των φωτοσημαντήρων στους Οθωνούς.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *