Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουνίου 2024

Στο Ιόνιο υπερασπίζονται τα περιφερειακά τους αεροδρόμια απέναντι στο ΤΑΙΠΕΔ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

• των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιόνια Στέφανου Σαμοΐλη (Κέρκυρας), Αφροδίτης Θεοπεφτάτου (Κεφαλονιάς) και Σταύρου Κοντονή (Ζακύνθου)

• του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου

• των Δημάρχων Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου και Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή

για την προστασία και τη διαχείριση των Αερολιμένων στα Ιόνια Νησιά

με θέμα:

“ Σθεναρή αντίσταση στο ξεπούλημα των Αεροδρομίων, πρόταση διαχείρισης και  αύξησης της αποδοτικότητας των Αεροδρομίων των Ιονίων υπό δημόσιο έλεγχο”. 

Σύσσωμοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι του λαού των Ιονίων Νήσων που πρόσκεινται ή στηρίζονται από τη Ριζοσπαστική Αριστερά, παραχωρούν Κοινή Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 10-09-14 στις 12μ.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (πρώην Νομαρχία), με άμεσο στόχο τη δημιουργία παλλαϊκού μετώπου κατά της δρομολογούμενης αποκρατικοποίησης των Περιφερειακών Αεροδρομίων στα Ιόνια Νησιά.

Ο σχεδιασμός που θα παρουσιαστεί κινείται σε 3 άξονες:

• Την πρόταση Διαχείρισης των Αεροδρομίων στα Ιόνια Νησιά υπό κρατικό έλεγχο και δημόσια διοίκηση, με στόχο την αναβάθμιση και την αύξηση της επιχειρησιακής τους ικανότητας, την απόδοση περισσότερων θέσεων εργασίας και την αύξηση του οικονομικού οφέλους στις τοπικές κοινωνίας.

• Την ακεραιότητα του εργασιακού καθεστώτος των υπαλλήλων όλων των Τμημάτων των Αερολιμένων, των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες υποστήριξης αεροδρομίου, των εργαζόμενων στους εξωτερικούς παρόχους, όπως και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις εντός αεροδρομίου.

• Τη δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου για την ακύρωση όλων των δρομολογούμενων αποκρατικοποιήσεων από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ των οποίων και των Αερολιμένων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Θα ανακοινωθεί πρωτοβουλία ευρείας σύσκεψης με ενεργούς πολίτες, σωματεία, παραγωγικούς φορείς, Επιμελητήρια και συλλογικότητες που τόσο καιρό αγωνίζονται κατά του παράνομου και αντισυνταγματικού ξεπουλήματος των κρατικών υποδομών και της δημόσιας γης.

Η συγκεκριμένη θεσμική παρέμβαση, σηματοδοτεί την ανάγκη ευρύτερης συνεργασίας της κοινωνίας με τους θεσμικούς φορείς που αντιπαλεύουν τη μνημονιακή πολιτική της  κυβέρνησης και αντιστέκονται στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα της χώρας μας στα διεθνή χρηματοπιστωτικά και ολιγοπωλιακά οικονομικά συμφέροντα.

Μόνο ο λαός ενωμένος, μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια της σημερινής κυβέρνησης της υποταγής και να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα της επόμενης γενιάς, για έναν δίκαιο και αλληλέγγυο κόσμο με σοσιαλιστική προοπτική και δημοκρατία.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights