Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2021

Απορρίφθηκε η αίτηση χρηματοδότησης της πράξης “ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Π.Ε. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΟΣΑΜΝ ΤΗΣ ΠΙΝ”

“Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στο στάδιο ελέγχου της πληρότητας των στοιχείων της αίτησης χρηματοδότησης.”

“Στο πεδίο 47 αναφέρεται φορέας λειτουργίας ο Δήμος Λευκάδας ενώ θα έπρεπε να είναι οι Δήμοι Παξών, Μεγανησίου και Λευκάδας.”

«Δεν έχει κατατεθεί η απαραίτητη τεκμηρίωση κόστους.»

«Στις τεχνικές προδιαγραφές, αναφέρεται εκπαίδευση προσωπικού μόνο για το Δήμο Λευκάδας. Θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εκπαίδευση για όλους του φορείς λειτουργίας.»

“Προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα της πράξης, οι φορείς λειτουργίας (Δήμος Παξών, Λευκάδας, Μεγανησίου) θα πρέπει να εξασφαλίσουν το απαιτούμενο προσωπικό και να δεσμευτούν για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας και συντήρησης της προμήθειας.”

 

Α. Ιστορικό

1.  Στις 16 Δεκεμβρίου 2013, σύμφωνα με το απόσπασμα του Πρακτικού της αρ. 32/13 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας, είχε αποφασιστεί, ομόφωνα, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Λευκάδας η έγκριση μελέτης και τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο «ΜΕΓΑΝΗΣΙ-ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΕ ΑΠΕ (ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ)». Εισηγητής ήταν ο Αντ/ρχος κ. Πραξιτέλης Σούνδιας, ο οποίος ως εισηγητής του θέματος το είχε χαρακτηρίσει «κατεπείγον» λόγω του ότι το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα ΟΣΑΜΝ και η πρόταση θα έπρεπε να κατατεθεί στην Περιφέρεια μέχρι τις 31.12.2013.

Η εγκεκριμένη μελέτη του έργου ανήρχετο στο ποσό των 176.660 ευρώ με ΦΠΑ, αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση αυτόνομων φωτοβολταϊκών φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED για τις ανάγκες ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Μεγανησίου και συγκεκριμένα των περιοχών Παραλία ΣπαρτοχώριΛιμάνι Σπήλια, ΒΑ Όρμος Βαθέος και Περιοχή Αθερινός.

Ο τρόπος εκτέλεσης του έργου θα γινόταν με δημοπράτηση, ύστερα από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία και θα καθόριζε και τους όρους αυτής. (Βλ. σχετικά εδώ).

2.   Στις 31 Ιανουαρίου 2014 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λευκάδας (1/14) ως 11ο θέμα αναγραφόταν η “Απόφαση του Δ.Σ. σχετικά με τον ορισμό υπεύθυνου της Πράξης για το έργο “Ηλεκτροφωτισμός δημοσίων δικτύων με Α.Π.Ε.” νήσων Ιθάκης, Καλάμου, Μεγανησίου, Παξών”. Εισηγητής ο κ.  Σούνδιας νΠραξιτέλης, Αντιδήμαρχος Λευκάδας.

Πράγματι αποφασίστηκε ομόφωνα ο ορισμός αρμόδιου Μηχανικού του Δήμου Λευκάδας (Πράξη 19/14, βλ. σχετικά εδώ).

Β. Απόρριψη

Στις 29 Αυγούστου 2014 με ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ο μέχρι τότε Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Σπύρου, υπογράφει την Απόφαση απόρριψης/μη ένταξης της Πράξης, την οποία όπως και την λεπτομερή ανάλυση των λόγων που οδήγησαν σε αυτήν μπορείτε να δείτε εδώ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

“Στο σφυρί” 48 μαρίνες. Το 6ο πακέτο πώλησης μέσω ΤΑΙΠΕΔ αφορά το Μεγανήσι, τη Λευκάδα (Νυδρί) και το 5ο τη Βασιλική

Tο ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να προκηρύξει το αμέσως επόμενο διάστημα συνολικά 5 με 6 από τα 9 συνολικά πακέτα ιδιωτικοποίησης μαρίνων, μεταξύ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *