Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Ιουνίου 2023

Eπανέρχονται τα σενάρια κατάργησης-συγχώνευσης των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Επαναφέρουν νέο σχέδιο Αθηνά συμπεριλαμβανομένου και του ΤΕΙ στην Λευκάδα

Συνεχίζουν την “αποδόμηση” της  Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Μετά τη μεταφορά της αρμοδιότητας της συντήρησης της πλωτής  γέφυρας στη Λευκάδα και την αξίωση για επιστροφή  5 εκατομμυρίων ευρώ από την ΠΙΝ,  δρομολογούν και κατάργηση- συγχώνευση των τμημάτων  ΤΕΙ στα Ιόνια με αφορμή τις χαμηλές βάσεις, όπως αυτές  διαμορφώθηκαν με τ΄αποτελέσματα των τελευταίων Πανελλαδικών εξετάσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της kathimerini.gr:

“Νέο σχέδιο «Αθηνά», αργά ή γρήγορα, με καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολών προοιωνίζεται η αδυναμία ορισμένων τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ να προσελκύσουν το ενδιαφέρον ικανού αριθμού υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από τα 450 υπάρχουν 121 τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ με βάση χαμηλότερη από τα 10.000 μόρια. Και αυτό παρότι φέτος η επαναφορά των μετεγγραφών, μετά την κατάργησή τους το 2010, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη βελτίωση των επιδόσεων, οδήγησε πολλούς υποψηφίους να στραφούν και προς περιφερειακά τμήματα καθώς γνωρίζουν ότι θα αποφύγουν το κόστος μετανάστευσης αφού θα πάρουν μετεγγραφή”.

Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες και παρά το γεγονός  ότι το τμήμα των ΤΕΙ στη Λευκάδα δέχθηκε ικανό αριθμό υποψηφίων για τη προσεχή  εκπαιδευτική περίοδο,  εντούτοις θα ξαναμπεί στην “προκρούστεια κλίνη” των συγχωνεύσεων του Υπουργείου Παιδείας εξαιτίας του ότι δεν έχει λυθεί ουσιαστικά το πρόβλημα στέγασής του.

Έτσι και παρά τις διαβεβαιώσεις των τοπικών παραγόντων ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, το ΤΕΙ στη Λευκάδα βρίσκεται μπροστά σε νέες περιπέτειες, αφού “φιγουράρει” ψηλά στη λίστα των υπό συγχώνευση  Τεχνολογικών  Ιδρυμάτων.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Πως ωριμάζει το μεγάλο έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης Λευκάδας – Το 2023 οι εξελίξεις για τον διαγωνισμό

Ωριμάζει το μεγάλο νέο έργο-ΣΔΙΤ που αφορά την υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας-Αιτωλοακαρνανίας. Η διαδικασία ωρίμανσης είναι σε εξέλιξη καθώς είναι προγραμματισμένες […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights