Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Απριλίου 2024

Ξεκίνημα για το 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας διοργανώνει το 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ από 17-24 Αυγούστου 2014. Ο καταξιωμένος θεσμός του καλοκαιριού φέτος τελεί υπό την αιγίδα των Πρεσβειών της Κίνας, της Ινδονησίας και του Μεξικού στην Ελλάδα.

Τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση είναι από τα πιο γνωστά στον κόσμο και έχουν συμμετάσχει σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ του Billingham στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Φεστιβάλ της Confolens στη Γαλλία.

Επίσης φέτος για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας φιλοξενεί χώρες που δεν έχουν εμφανιστεί ξανά στη σκηνή του και αυτές είναι: η Νέα Ζηλανδία και ο Παναμάς.

Οι τοπικοί χορευτικοί σύλλογοι: Ορφέας, Νέα Χορωδία, Πήγασος, Απόλλωνας Καρυάς, Φωτεινός Σφακιωτών, Αλέξανδρος Νυδριού, Πολιτιστικός Τσουκαλάδων, Πολιτιστικός Σύλλογος Νικιάνας «οι Σκάροι», για άλλη μια χρονιά θα τιμήσουν με τις εμφανίσεις τους το Φεστιβάλ με χορευτικά προγράμματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης στο φεστιβάλ θα συμμετάσχει και ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης.

Το υπέροχο ταξίδι στον κόσμο ξεκινά από τη μακρινή Χιλή και το Akahanga. Πρόκειται για ένα συγκρότημα από το Νησί του Πάσχα το οποίο παρουσιάζει την κουλτούρα των ιθαγενών Ράπα Νούι.

Συνέχεια

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Να αποβληθούν οι “αυθαίρετοι χρήστες” από το διατηρητέο κτήριο στη Λευκάδα ζητά η ΕΤΑΔ. Η αντίδραση του (απερχόμενου) Δημάρχου Λευκάδας (αναν.)

Έντονη ήταν η αντίδραση του Δήμαρχου Λευκάδας στον Prisma 95,1 λίγες ώρες μετά την χθεσινή πρωινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights