Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Η σπηλιά του Παπανικολή στο Μεγανήσι στις ομορφότερες θαλασσοσπηλιές της Ελλάδας

Μια ευχάριστη (διαδικτυακή) έκπληξη μας περίμενε σήμερα το πρωί, όταν “σερφάροντας” στο διαδίκτυο πέσαμε πάνω σε ένα αφιέρωμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας newsbomb.gr, μια ιστοσελίδα με πολύ υψηλή επισκεψιμότητα. Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στα ομορφότερα θαλάσσια σπήλαια της χώρας και πρώτο πρώτο φιγουράρει το ενάλιο σπήλαιο του Μεγανησίου, γνωστό ως η “σπηλιά του Παπανικολή”.

“Ένα από τα ωραιότερα σπήλαια που υπάρχουν στο διεθνή χώρο, το ενάλιο σπήλαιο Μεγανησίου χρησιμοποιήθηκε κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως ορμητήριο από το υποβρύχιο «Παπανικολής». Βρίσκεται στο Μεγανήσι και η επίσκεψή του γίνεται δια θαλάσσης. Πρόκειται για μια θαλάσσια σπηλιά βάθους τριάντα περίπου μέτρων με μια μικρή παραμυθένια αμμουδιά στο εσωτερικό της. Εδώ στην ίδια σπηλιά λέει ο θρύλος βρήκε καταφύγιο τα χρόνια της Τουρκοκρατίας ένας παπάς με τους μαθητές του, για να γλυτώσουν από τους πειρατές.

Η σπηλαιολόγος Άννα Πετροχείλου είχε χαρακτηρίσει το σπήλαιο «Παπανικολή» ως το μεγαλύτερο σήμερα ενάλιο σε όλο τον κόσμο, επισημαίνοντας ότι στην ομορφιά και μέγεθος ξεπερνά το ονομαστό «Γαλάζιο Σπήλαιο» του Κάπρι.”

ΠΗΓΗ

Σχετικά

Το ενάλιο σπήλαιο Μεγανησίου ένα από τα ωραιότερα στον κόσμο (Άννα Πετροχείλου)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights