Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Μαΐου 2022

Ε.Κ. Βόνιτσας-Λευκάδας για Θ. Σολδάτο: “Ο κος βουλευτής (ο 2ος ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ)”. Απάντηση Βουλευτή Λευκάδας: “Αγάντα σύνροφοι εργατοπατέρες”

Πολιτική κόντρα Βουλευτή Λευκάδας Θοδωρή Σολδάτου με το Εργατικό  Κέντρο Βόνιτσας-Λευκάδας για τα τραπεζοκαθίσματα

Η ανακοίνωση του Ε.Κ. Βόνιτσας Λευκάδας:

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Για μια «γραπτή πληροφόρηση προς τον αρμόδιο Υπουργό»……..

Διαβάσαμε στα τοπικά ΜΜΕ την αντί ερωτήσεως, γραπτή πληροφόρηση του  βουλευτή Λευκάδας στον  Υπουργό  κ. Βαρβιτσιώτη. Ο κος Βουλευτής λέει στον Υπουργό (για όσους δεν έτυχε να την διαβάσουν) τα παρακάτω:

«Κύριε Υπουργέ,  με την άφιξη προ λίγων μηνών, του νέου επικεφαλής στο Λιμεναρχείο Λευκάδας, έχει επέλθει αναστάτωση στον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο της πόλης της Λευκάδας, εξαιτίας των αλλαγών που έχει προκαλέσει ο παραπάνω αξιωματικός στην παραθαλάσσια ζώνη ευθύνης του Λιμεναρχείου, που περιβάλλει την πόλη της Λευκάδας.»……. «μεγαλύτερο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί τόσο στη Δυτική Παραλία, όσο πλέον και στην Ανατολική, εξαιτίας των προστίμων που επιβάλλει ο νέος Λιμενάρχης στα καταστήματα, λόγω της χρήσης τραπεζοκαθισμάτων δίπλα στη θάλασσα» .!!!!!!!

Και καταλήγει:

«Κε Υπουργέ, αναρωτιέμαι αν η απόλυτη γραφειοκρατία, η απόλυτη τήρηση του γράμματος του νόμου αντί του πνεύματος του νόμου…. …στο κατά πόσο κάποιοι λειτουργοί της προάσπισης της ευταξίας αξιωματικοί του Λιμενικού, είναι αρωγοί στην κοπιώδη προσπάθεια και τον αγώνα του επαγγελματικού κόσμου που εξοντώνεται κυριολεκτικά…………γιατί συνθήκες λειτουργίας δεκαετιών διαγράφονται, με μια απόφαση γραφειοκρατικής ανοησίας, προκαλώντας θύματα και δίνοντας τη χαριστική βολή, χωρίς καν εξαιρέσεις, στους αγωνιζόμενους για τον επιούσιο επαγγελματίες. Μεταφέροντας την αγωνία των συμπολιτών μου, οι οποίοι είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, σας παρακαλώ για την άμεση προσωπική σας παρέμβαση».

«Να μετατεθεί πάραυτα στον Έβρο, στο τριεθνές αν και δεν έχει θάλασσα» προσθέτουμε εμείς.

Ο κος βουλευτής (ο 2ος ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ)  αυτός που έχει ψηφίσει όλους τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς Νόμους στη Βουλή, καταδικάζοντας την νεολαία στην ανεργία, τους εργαζόμενους σε μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας και μεροκάματα πείνας, τους συνταξιούχους να μην μπορούν να πάρουν ούτε τα φάρμακα τους.

Τώρα για λογαριασμό λίγων καταστημάτων καταγγέλλει τον Λιμενάρχη γιατί εφαρμόζει το Νόμο και τις διατάξεις !!!!!

Γνωρίζει ότι από το 2008 με απόφαση του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ καθορίστηκε  μπροστά από τα καταστήματα της ανατολικής παραλίας ελεύθερο πεζοδρόμιο πλάτους 1,3 mγια την ελεύθερη και ασφαλή κυκλοφορία  μανάδων με παιδιά, ηλικιωμένων και όλων όσων κυκλοφορούν στη περιοχή; Επίσης με την ίδια απόφαση στο απέναντι  υπερυψωμένο πεζοδρόμιο καθορίστηκε ελεύθερη ζώνη (χωρίς τραπεζοκαθίσματα)  3 μέτρων από την μεριά της θάλασσας για την βόλτα τουριστών και ντόπιων;

Από αυτά τίποτε δεν τηρείται τόσα χρόνια και ο βουλευτής κατηγορεί τον Λιμενάρχη γιατί επιμένει ( και μπράβο του) σ’ αυτές τις αποφάσεις.

Μήπως εκτός των καταστηματαρχών ενδιαφέρθηκε και για τους δεκάδες εργαζόμενους (σχεδόν όλοι τους νέοι άνθρωποι) στα καταστήματα αυτά, με ποιες εργασιακές δουλεύουν ( ασφάλιση-ωράριο-αμοιβές κλπ);

Φοβούμαστε ότι ετοιμάζεται  για την ψήφιση του νέου μνημονίου και δεν είχε χρόνο να ενημερωθεί.

Η τήρηση του Νόμου που δεν στερεί δικαιώματα από τους πολλούς δεν είναι «απόλυτη γραφειοκρατία και  γραφειοκρατική ανοησία». Από την ενημέρωση του κου Βουλευτή, φαίνεται ότι έπεισε και το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και τον Υπουργό τον ίδιο ότι τα παραπάνω είναι ανοησίες………

ΛΕΥΚΑΔΑ 16-7-2014

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προς το Εργατικό Κέντρο, Λευκάδας – Βόνιτσας, για την ανακοίνωσή του περί πεζοδρομήσεως και για το βουλευτή Λευκάδας.

ΑΓΑΝΤΑ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

            Αγάντα σύντροφοι εργατοπατέρες… πολλά φορτώνετε στον αντιλαϊκό και αντεργατικό Βουλευτή, που …«θα στείλει στον Έβρο ή στο Τριεθνές», (φροντίζοντας και για θάλασσα), τους λειτουργούς της νομιμότητας…

Αγάντα σύντροφοι εργατοπατέρες, που δε φρόντισε ο βουλευτής «το ελεύθερο πεζοδρόμιο» και όλα τα υπόλοιπα, …καταργώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση…

Αγάντα σύντροφοι εργατοπατέρες, στις κατηγόριες σας για το Βουλευτή, που …«για λογαριασμό λίγων καταστημάτων» επιδίωξε την πεζοδρόμηση και …«ευθύνεται για τις μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας»…

Αγάντα σύντροφοι εργατοπατέρες, σαν πολλά δεν του καταλογίζετε;

Αν όμως ρωτήσετε τους Λιμενικούς, όπως και τους άλλους ένστολους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, θα σας πουν ότι είναι περήφανοι για το Βουλευτή Λευκάδας, που μαζί με άλλους τέσσερις συνάδελφούς του, αξίωσαν τη μισθολογική τους αποκατάσταση, ξεκαθαρίζοντας ότι θα καταψήφιζαν σχετικό νομοσχέδιο που θα τους άφηνε ακάλυπτους.

Αν ρωτήσετε τους εργαζόμενους των …« λίγων καταστημάτων» της παραλίας, θα σας πουν ότι η αγωνία τους στο ενδεχόμενο να μείνουν άνεργοι, ξεπεράστηκε.

Αν κάνατε τον κόπο να διαβάζατε την χθεσινή ανακοίνωση του βουλευτή για την πεζοδρόμηση, θα βλέπατε να «υπογραμμίζεται η συνεισφορά του Λιμεναρχείου και του Λιμενάρχη», για τη θετική έκβαση του θέματος.

Αυτή η θετική έκβαση, οφείλεται ακριβώς «στο Νόμο και τις διατάξεις», για τον οποία επιλεκτικά κόπτεστε, ο οποία ορίζει ότι «κατά το άρθρο 295 του Γενικού Κανονισμού του Λιμένα, υπάρχει δυνατότητα προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, λόγους ασφάλειας ή σε έκτακτες περιπτώσεις», και του οποίου άρθρου η εφαρμογή συστήθηκε, μετά την παρέμβαση του βουλευτή.

Αφήστε λοιπόν τα ευφυολογήματα και την παραπληροφόρηση, για το «ναι σε όλα», προς τον εκπρόσωπο της Λευκάδας, που δε δίστασε και εξακολουθεί να μη διστάζει, καλώς ή κακώς και ανάλογα με την πολιτική ανάγνωση των “παροικούντων στη Ιερουσαλήμ”, να συγκρουστεί, όταν θεωρεί ότι έτσι πρέπει πράξει.

Ο βουλευτής Λευκάδας, δεν είναι υποκινούμενος όπως πολλοί από σας. Προασπίζει τα συμφέροντα των συμπολιτών του και θα κριθεί από αυτούς για πολλοστή φορά, όταν έλθει η ώρα.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η αποκατάσταση και η συντήρηση των τοιχογραφιών του Καθολικού της Ιεράς Μονής Ασωμάτου Μιχαήλ στη Βαυκερή Λευκάδας

Εγκρίθηκε η μελέτη από την Διευθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και ξεκινούν οι εργασίες υπό την […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *