Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2023

Απορρίφθηκε η πρόταση δημοψηφίσματος για τη “μικρή ΔΕΗ” . Βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και με την απουσία όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι και δεν γίνεται παραδεκτό το αίτημά της, να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ».

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος μόνο η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή, χωρίς όμως να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία. Η ΔΗΜΑΡ ζήτησε να συνυπολογιστούν οι υπογραφές του ΚΚΕ, αλλά η κυβέρνηση δεν το αποδέχηκε. «Yπήρχε η δυνατότητα και έπρεπε να συνυπολογιστούν οι προτάσεις των κομμάτων, εκτός της Χρυσής Αυγής, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος» δηλώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ. «Υπήρχαν οι προϋποθέσεις για σύγκληση της Ολομέλειας» δήλωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Π. Λαφαζάνης: Βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή

«Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιεί με την παρουσία της κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις παρασυναγωγής που πλήττουν βάναυσα τη δημοκρατία και κουρελιάζουν το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης. Όπως σημείωσε, «τα κατοχυρωμένα δικαιώματα της μειοψηφίας δεν μπορεί να τίθενται στην κρίση μιας περιστασιακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας,  που είναι και οικτρή μειοψηφία στο λαό. Αυτό είναι ολοκληρωτισμός. Αυτή η κυβέρνηση τρέμει το λαό. Τρέμει την προσφυγή στις κάλπες. Φοβάται το δημοψήφισμα. Φοβάται την κρίση και τη θέληση των πολιτών. Βλέπει το λαό ως εχθρό. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει για να ανασάνει ο τόπος, να ανασάνει η δημοκρατία».

«Τις διαδικασίες, το Σύνταγμα, τον κανονισμό της Βουλής, τη γνώμη του Προέδρου της Βουλής, η κυβέρνηση τα αντιμετωπίζει ως ένα κουστουμάκι που το ράβει στα μέτρα της» τονίζει σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης ενώ ο Γ. Δραγασάκης έκανε λόγο για «επικίνδυνη συρρίκνωση της δημοκρατίας».

Η κυβέρνηση αγνόησε τις υπογραφές των βουλευτών της αντιπολίτευσης, 123 χωρίς τη Χ.Α. και 139 στο σύνολο, και ανέθεσε στο Α’ Θερινό Τμήμα να αποφανθεί αν υφίστανται οι 120 για να διεξαχθεί συζήτηση στην Ολομέλεια για δημοψήφισμα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Το παιχνίδι τελειώνει…

Ο νεοφιλελευθερισμός θα καταρρεύσει αφενός μεν από τις τεράστιες εισοδηματικές διαφορές που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ του ανώτατου 10% και του […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights