Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2022

“Σαφάρι” ελέγχων στη Λευκάδα από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας

Εκτεταμένους ελέγχους διενήργησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, κατά το τριήμερο 04-06 Ιουλίου 2014, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στα νησιά Λευκάδα και Ζάκυνθο, με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Ειδικότερα, μεικτά κλιμάκια Αστυνομικών των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής & Ασφαλιστικής Προστασίας, διενήργησαν ελέγχους σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων και επιχειρήσεων, σε είκοσι (20) από τα οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής, ασφαλιστικής και λοιπής ποινικής νομοθεσίας.

Σε πέντε περιπτώσεις εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία και συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) άτομα (4 ημεδαποί & 1 αλλοδαπή) και συγκεκριμένα ένας (1) για φορολογικές παραβάσεις, δύο (2) για καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας, ένας (1) για απασχόληση παράνομου αλλοδαπού και μία (1) αλλοδαπή, για στέρηση νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής και εργασίας στη χώρα μας.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν ως εξής:

Στη Λευκάδα

• Σε εστιατόριο – καφέ – ψητοπωλείο στην περιοχή Κουζουντέλη Λευκάδας, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση έντεκα (11) φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 291,90 €, καθώς και στέρηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας από την αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή. Για τους λόγους αυτούς ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη και σε βάρος του ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Επιπλέον, στο κατάστημα διαπιστώθηκε η απασχόληση δύο (2) ανασφάλιστων εργαζομένων και μη επίδειξη του πίνακα προσωπικού.
• Σε κατάστημα σνακ – πιτσαρία στο Νυδρί Λευκάδας διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
• Σε εστιατόριο στο Νυδρί Λευκάδας, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
• Σε εστιατόριο στο Νυδρί Λευκάδας, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
• Σε καφέ – μπαρ στη Λευκάδα διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός (1) ανασφάλιστου εργαζομένου.
• Σε καφετέρια στην Καρυά Λευκάδας, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση επτά (7) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η απασχόληση ενός (1) ανασφάλιστου εργαζομένου.
• Σε καφέ – μπαρ στην Καρυά Λευκάδας, διαπιστώθηκε η μη έκδοση επτά (7) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
• Σε εστιατόριο – καφέ στην Καρυά Λευκάδας, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και απασχόληση πέντε (5) ανασφάλιστων εργαζομένων.
• Σε κατάστημα με αντικείμενο δραστηριότητας την εκμετάλλευση ομπρελών & ξαπλωστρών – πάρκινγκ, που βρίσκεται στους Εγκρεμνούς – Αθάνι Λευκάδας, διαπιστώθηκαν η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, η απασχόληση τριών (3) ανασφάλιστων εργαζομένων, καθώς και στέρηση αδείας της αρμόδιας αρχής για τον χώρο στάθμευσης, που εκμεταλλευόταν η επιχείρηση. Επιπλέον, διαπιστώθηκε καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας, με την τοποθέτηση τριάντα (30) ομπρελών & 60 ξαπλώστρων, καταλαμβάνοντας συνολικά 90 τ.μ. στην περιοχή. Για την συγκεκριμένη παράβαση συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και σε βάρος του ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.
• Σε καφετέρια – μπαρ, που βρίσκεται στην περιοχή Επίσκοπος – Νικιανά Λευκάδας, διαπιστώθηκαν η απασχόληση τεσσάρων (4) ανασφάλιστων εργαζομένων, καθώς και η καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας, με την τοποθέτηση 36 ομπρελών & 72 ξαπλώστρων, καταλαμβάνοντας συνολικά 150 τ.μ. στην περιοχή. Για την καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας συνελήφθη ο διαχειριστής της εταιρείας και σε βάρος του ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.
• Σε καφετέρια – εστιατόριο – μπαρ στην παραλία Λευκάδας, διαπιστώθηκαν μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και απασχόληση ενός (1) ανασφάλιστου εργαζομένου.

Από newsbeast.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Λευκάδα: Θεόδωρος Βερύκιος στον Prisma 95,1: “Δεν πρέπει οι Αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνουν πεδίο προσωπικής αντιπαράθεσης”

Σε ζωντανή μετάδοση από το γραφείο του στην ΠΕ Λευκάδας, μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης  Θοδωρής Βερύκιος σε μια συνέντευξη εφ’ όλης […]

Ελευθέριος Αραβανής: Για την αποχώρηση από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. (15/4/2013) της αντιπολίτευσης

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                     Λευκάδα, 16 Απριλίου 2013                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σχετικό με την […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *