Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Μαΐου 2022

Λευκαδίτης ο νέος Γενικός Διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ

Μετά την αποχώρηση του κ. Γιάννη Τσιφόρου νέος Γενικός Διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ αναλαμβάνει από 01/07/2014 ο μέχρι σήμερα εκπρόσωπος της στις Βρυξέλλες κ. Γιάννης Κολυβάς.

Ο κ. Κολυβάς γεννήθηκε στη Λευκάδα και σπούδασε  Γεωπόνος στη Γερμανία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο κ. Κολυβάς υπηρετεί το Συνεταιριστικό Κίνημα από το 1977 αρχικά στην ΕΑΣ Λακωνίας και στη συνέχεια στην ΠΑΣΕΓΕΣ, όπου από το 1988 την εκπροσωπεί στα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Ευρωπαϊκές Οργανώσεις COPA- COGECA.

Διαθέτει πλούσια Συνεταιριστική εμπειρία και γνώση σε θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και έχει διατελέσει εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε διάφορες Συμβουλευτικές Επιτροπές και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων διάφορων Οργανισμών εντός και εκτός της χώρας.

Μεταξύ των άλλων έχει διατελέσει:

  • Μέλος του Δ.Σ του ΟΠΕ (1982-1984).
  • Μέλος του Δ.Σ  του Οργανισμού Κεντρικής Λαχαναγοράς (ΟΚΛΑ) (1985-1986).
  • Μέλος του ΕΛΚΕΠΑ (1985-1988).
  • Μέλος της Διοικούσας  Επιτροπής  της Ευρωπαϊκής Ομοσοπονδίας Γεωργίας (CEA) (1988-2003).
  • Μέλος των Προεδρείων της COPA και της COGECA (1988- μέχρι σήμερα).
  • Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Unitab (από το 2000 μέχρι σήμερα).
  • Αναπληρωματικό μέλος της Ευρωπαϊκής ΟΚΕ (από το 1988 μέχρι σήμερα).

Στις πρώτες δηλώσεις του ο κ. Κολυβάς ανέφερε ότι θα εργαστεί με όλες τις δυνάμεις του για την ανασυγκρότηση και εξυγίανση των Συνεταιρισμών, έτσι ώστε το Συνεταιριστικό Κίνημα να δομηθεί σε νέες στέρεες βάσεις για να μπορεί να απαντάει στις προκλήσεις  των καιρών, να αποτελέσει πυλώνα στήριξης του εισοδήματος των ελλήνων αγροτών, χρήσιμο, αποτελεσματικό και αναντικατάστατο εργαλείο στην άσκηση αγροτικής πολιτικής στη χώρα μας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αγροτικός γιατρός στο Π.Ι. Καρυάς

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων της προκήρυξης της 03/01/2014 που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, αναμένεται να […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *