Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2021

Όχι άλλα εγκλήματα κατά της χώρας και του λαού μας

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

26/06/2014

Αγαπητέ Πρόεδρε,

βουλευτίνες και βουλευτές της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ,

συναγωνιστές στην προστασία του Δημόσιου – κοινωνικού χώρου και δικαιωμάτων.

Η ενέργεια, το ηλεκτρικό ρεύμα σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε μικρή επιχείρηση είναι Δημόσιο αγαθό και ως τέτοιο δεν εκποιείται.

Η περαιτέρω διάσπαση και  ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στόχο έχει την οικειοποίηση των κερδών που ακόμη και σήμερα προσπορίζει η επιχείρηση, ο ενεργειακός μας γίγαντας με τα “πήλινα πόδια” που της πλάθουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας δεκαετίες τώρα.

Εκφράζοντας τον λαό της Περιφέρειας των Ιόνιων Νησιών όπως αυτός δημοκρατικά, ριζοσπαστικά και πρωτοπόρα εκφράστηκε στην τριπλή εκλογική διαδικασία του Μαΐου, δηλώνουμε την ενεργή συμμετοχή μας στη συγκρότηση του Κοινωνικού – Πολιτικού – Αυτοδιοικητικού Παλλαϊκού Μετώπου για την αποτροπή της διάσπασης και ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ για τα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ (ΑΝ.Α.Σ.Α.) αναλαμβάνει ήδη “κινηματικές” δράσεις και πρωτοβουλίες στα Επτάνησα για την προάσπιση του Δημόσιου αγαθού της ενέργειας και την καταψήφιση του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΚΑ για την “Δημιουργία  Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας”.

Όχι άλλα εγκλήματα κατά της χώρας και του λαού μας.

Με συναγωνιστική αλληλεγγύη

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Σημ. ΜΝ: Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, στις 17:00, στον ημιώροφο του Ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, με σκοπό να συγκροτηθεί ένα πλατύ παλλαϊκό κοινωνικό μέτωπο για την αποτροπή της περαιτέρω διάσπασης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας και της δυνατότητας πρόσβασης στο κοινωνικό αγαθό της ενέργειας σε όλους τους πολίτες.
Πρώτος άμεσος στόχος είναι να μην ψηφιστεί το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας».

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *