Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

Eνωμένοι πήγαμε πολύ μακριά. Ευχαριστώ που ταξίδεψα μαζί σας !

181 Ημέρες  στο τιμόνι  της Ευρώπης , 67 Πολιτικές  αποφάσεις , 57 συμβούλια και συναντήσεις. 493 εκδηλώσεις , 300 Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε 65 χώρες.

Η Ελλάδα  παρέδωσε  μαζί με την Ιρλανδία και την Λιθουανία τα στατιστικά στις  χώρες  που αναλαμβάνουν την Ιταλία , την Λετονία και το Λουξεμβούργο , με την Ιταλία  να είναι  η επόμενη  Επικεφαλής χώρα σε μια τελετή που θα  γίνει την Δευτέρα 30 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Αντιπροσωπείες από τις Εθνικές Στατιστικές Υπηρεσίες των προαναφερθέντων κρατών καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  συμμετείχαν στη συνάντηση.

Η συνάντηση είχε  ως στόχο την ομαλή μετάβαση των εργασιών της Ομάδας Εργασίας Στατιστικών του Συμβουλίου μεταξύ του απερχόμενου στο ερχόμενου Τρίο. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλάμβαναν παρουσίαση του έργου των απερχομένων τριών Προεδριών, ενημέρωση για την κατάσταση των στατιστικών νομοθετικών πράξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των Προεδριών.

Είμαι πραγματικά  ενθουσιασμένος  που  ήμουν παρόν  όλες αυτές τις ημέρες  σε Ελλάδα , Βρυξέλλες , Λουξεμβούργο.

Πιθανόν να είμαι και από τους Λίγους που ήταν τόσο πολύ  μα τόσο πολύ  παρόν  τις 181 ημέρες  πραγματικά . Θα τολμήσω να πω πιο πολύ  και από κάποιους  που έπρεπε ίσως και να κοιμούνται  στην έδρα της Προεδρίας.

Αγωνίστηκα για   να μάθω , να ενημερωθώ , να γνωρίσω και πραγματικά τα κατάφερα. Πάνω από  15 ώρες την ημέρα.

Εάν σε αυτές προσθέσεις  και  10 ημέρες  προεκλογικής  παρουσίας  στην Λευκάδα  για μία εκλογική αναμέτρηση από την οποία εγώ έμαθα  αλλά από τους  έχοντας  λάβει  τον αριθμό 500 και πλέον προτιμήσεων  δεν διάβασα , ούτε είδα την παραμικρή ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τους ψηφοφόρους τους πλήν ολίγων . Άραγε έμαθαν ότι κουστούμια και ταγέρ δεν ράβουνε πρίν την ώρα τους.

Ευχαριστώ πολύ την Οικογένεια μου , που άντεξε την απουσία μου και στάθηκε δίπλα  μου , τώρα πλέον θα καλύψω το κενό . Όλο  το καλοκαίρι  δικό τους.

 

Δρ. Θεμιστοκλής  Καββαδάς

Σύμβουλος  Διοίκησης  Συντονισμού και Σχεδιασμού

 Ευρωπαϊκών  Προγραμμάτων.

Καθηγητής   Αθλητικών  και Πολιτιστικών  Επιστημών.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights