Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουνίου 2021

Αποχωρήσεων συνέχεια στην ΔΗΜ.ΑΡ.

Το είχαμε ξαναγράψει, καιρό πριν όταν ο Σταύρος Μαπγεώργος δήλωνε τον Ιούλιο του 2012: «Θα είμαι σπίτι μου, όπως πήγαν άλλοι πριν από εμένα και θα πάνε και άλλοι μετά από εμένα». Έκτοτε ακολούθησαν και άλλες παραιτήσεις στελεχών της ΔΗΜΑΡ, αν και οι λόγοι τότε ήταν τελείως διαφορετικοί από ότι σήμερα, με όλες τις πιθανές προεκτάσεις που μπορεί να συμπεριλαμβάνει μια ανεξαρτητοποίηση βουλευτών εν γένει, κάτι το οποίο σε λίγους μήνες θα φανεί. Δεν είναι πρόθεση να κάνουμε δίκη προθέσεων, της οποίας το περιεχόμενο θα περιμένουμε με αγωνία να διαψευστεί…

Άλλωστε σε μια παλαιότερη ανάλυσή μας (Ιούλιος 2013) γράφαμε -και από τις μέχρι τώρα εξελίξεις στην ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά και τον ρόλο που θα επιθυμούσαν κάποια ενεργά στοιχεία της έχουμε πλήρως επιβεβαιωθεί: “Η ΔΗΜΑΡ βίωσε και την αποχώρηση σημαντικών στελεχών της, ενώ οι διαφωνίες μέσα στο κόμμα για το ορθό η μη της αποχώρησης από τη συγκυβέρνηση δεν έχουν κοπάσει. Οι διαρροές της είναι προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ακριβώς αυτό είναι που φοβίζει, όχι μόνο τη ΔΗΜΑΡ, αλλά αυτό που αρεσκόμαστε να αποκαλούμε «σύστημα» και που ακόμα έχει εκφραστές του.

Με ανοιχτή, λοιπόν, επιστολή αποχώρησης αποχαιρετούν τη ΔΗΜΑΡ η Κατερίνα Μέγα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και οι Γιάννης Καλαφάτης και Δημήτρης Αμανατίδης, γραμματείς νομαρχιακής ΔΗΜΑΡ δυτικής και βόρειας Αττικής, αντίστοιχα.

“Η ελληνική κοινωνία διέρχεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια μια τεράστια οικονομική και κοινωνική κρίση η οποία έχει επιδεινώσει τραγικά τις ζωές όλων μας.

Εμείς που ενταχθήκαμε και προσφέραμε στη Δημοκρατική Αριστερά το κάναμε θεωρώντας ότι πρόκειται για μια δύναμη ικανή να συσπειρώσει τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο, ικανή να διατυπώσει προτάσεις εξόδου της χώρας από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Οι ελπίδες μας διαψεύστηκαν και κατέρρευσαν συνολικά μετά την πορεία του τελευταίου χρόνου και την αποτίμηση της στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σάββατο 7 Ιουνίου. Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι η πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής αποφεύγει την ανάληψη των ευθυνών ακόμα και για την εκλογική εξαέρωση του κόμματος και δεν επιθυμεί τη στροφή προς μια πολιτική που θα έχει νόημα και ουσία για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

 

Η άρνηση της πλειοψηφίας να συνδράμει και η ΔΗΜΑΡ χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς ηγεμονισμούς στη δημιουργία ενός φορέα της Κεντροαριστεράς, σταθερά προσανατολισμένου στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, καταδεικνύει ότι τα ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ φοβούνται τη συμμετοχή σε μια προοδευτική συμπαράταξη που δεν θα περιορίζεται στα στενά προσωπικά τους όρια. Δυστυχώς οι αποφάσεις της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ έχουν ληφθεί και οι εσωκομματικές διαδικασίες είναι καθ’ όλα προσχηματικές.

Δεδομένου λοιπόν ότι η ΔΗΜΑΡ αρνείται να αναλάβει ρόλο στην ενότητα και την συνεργασία των κατακερματισμένων δυνάμεων του χώρου ώστε να κατατεθεί κυβερνητική πρόταση πάνω σε αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική βάση αλλά και ότι αναζητά εύσχημους τρόπους επιστροφής στο ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο εξακολουθεί να υπάρχει χάσμα σε ότι αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης και θεμελίωσης μιας κοινωνίας και ενός κράτους μακριά από τις παθογένειες και τους λαϊκισμούς του παρελθόντος, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η προφανής έλλειψη ενδιαφέροντος για τη γνώμη και τις θέσεις στελεχών και μελών που δεν ταυτίζονται με την ηγετική ομάδα και η διάθεση της πλειοψηφίας του κόμματος να αποκλείσει εκ προοιμίου την δυνατότητα διατύπωσης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης από την ενωμένη Κεντροαριστερά καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή μας στο κόμμα.

Εμείς θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ενωμένη και δυνατή Κεντροαριστερά που θα διατυπώσει ρεαλιστική και κοινωνικά δίκαιη πρόταση εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια και η οποία πρέπει να διαμορφωθεί μέχρι τις ερχόμενες εθνικές εκλογές ώστε να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη νίκη και την πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή.

Μέγα Κατερίνα, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΔΗΜΑΡ
Καλαφάτης Γιάννης, Γραμματέας Νομαρχιακής ΔΗΜΑΡ Δυτικής Αττικής
Αμανατίδης Δημήτρης, Γραμματέας Νομαρχιακής ΔΗΜΑΡ Βόρειας Αττικής”

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *