Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Οκτωβρίου 2022

Ε.Κ. Λευκάδας-Βόνιτσας: Να μην κλείσει καμιά κοινωνική δομή. Να χρηματοδοτηθούν τώρα από το κράτος

Μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να κλείσουν βρίσκονται οι κοινωνικές δομές, καθώς έχει σταματήσει η χρηματοδότησή τους και δεν υπάρχει πρόβλεψη από την κυβέρνηση για κάλυψη του κενού. Αντίθετα, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ως «ιδέες» διάφορα σενάρια, που στοχεύουν να πληρώνεται το κόστος λειτουργίας των κοινωνικών δομών από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Πιο συγκεκριμένα κινδυνεύουν να κλείσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) το ΚΔΑΠ Με Ειδικές Ανάγκες και το «Βοήθεια στο Σπίτι». Επίσης  με βάση  «ευρωπαϊκή» οδηγία, βάζουν τέλος στους δωρεάν παιδικούς σταθμούς, αφού  θέλουν να καθιερώσουν συμμετοχή των γονιών με ένα είδος «μηνιαίας συνδρομής». Αυτό ζητούν επιτακτικά οι ευρωπαϊκές αρχές μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου απαιτώντας να συμβάλουν έστω και με ένα μικρό ποσό οι γονείς (πχ. 20-40 ευρώ το μήνα) επικαλούμενοι «λόγους λειτουργικότητας και ανταποδοτικότητας του συστήματος)!!!!

Κρίσιμο ζήτημα είναι η έλλειψη εργαζομένων στους δήμους, σε νευραλγικούς μάλιστα τομείς, όπως είναι η καθαριότητα και οι παιδικοί σταθμοί.

Την ίδια ώρα, οι καθαρίστριες στα σχολεία είναι απλήρωτες. Στο τέλος του χρόνου απολύονται όχι γιατί λήγει η σύμβασή τους, αλλά γιατί δεν υπάρχει σύμβαση.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ απαιτεί και καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να διεκδικήσουν:

ü  Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων και να δρομολογηθεί μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά και να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό.

ü  Να εγγυηθεί το κράτος τη μισθοδοσία του προσωπικού και αυτών των δομών.

ü  Να αξιοποιηθούν φυσικά και τα κοινοτικά κονδύλια γι’ αυτές τις ανάγκες.

ü  Να ακυρωθεί ο νόμος που έχει ψηφίσει με την κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων, που ουσιαστικά πετάει στο δρόμο και τους χρήστες των υπηρεσιών, αλλά και το προσωπικό.

 

ΛΕΥΚΑΔΑ 12-6-2014

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.