Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουνίου 2021

Κάλεσμα προς τους Μεγανησιώτες επιστήμονες και τους επαγγελματίες από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Μεγανησίου Παύλο Δάγλα – Τι δήλωσε στον prisma951.gr (αναν.)

“Σαν πρώτη εκδήλωση της πρόθεσής μας, για συμμετοχή των Δημοτών στην Διοίκηση του Δήμου, καλούμε το επιστημονικό δυναμικό που έχει δεσμούς με το νησί μας, να συμμετάσχει στην συγκρότηση ομάδας η οποία  θα αποτελέσει  “δεξαμενή σκέψης” για την χάραξη πολιτικής, αλλά και θα βοηθήσει στην κατάρτιση και εφαρμογή των αναπτυξιακών προγραμμάτων. Ιδιαίτερη αναφορά και πρόσκληση απευθύνεται στους νέους επιστήμονες που πλήττονται από τη ανεργία.”

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 18ης Μαΐου άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην Διοίκηση του Δήμου Μεγανησίου.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η εντολή που λάβαμε από τους δημότες είναι να προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε τον Δήμο και το νησί στον δρόμο της ανάπτυξης και της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης.

Αποτελεί προϋπόθεση ο Δήμος να λειτουργεί, για όλους ανεξαιρέτως τους δημότες του, με τρόπο διάφανο και αποτελεσματικό εφαρμόζοντας τους Νόμους και προστατεύοντας  το μοναδικό περιβάλλον του νησιού.

Αποτελεί πεποίθησή μας, που διακηρύξαμε και προεκλογικά, ότι οι Δημότες πρέπει να έχουν, όχι μόνο λόγο αλλά και ουσιαστική συμμετοχή στην Διοίκηση του Δήμου. Έτσι θα εμπεδωθεί ένα κλίμα ενότητας που θα βοηθήσει να αντιμετωπισθούν τα χρονίζοντα προβλήματα του νησιού αλλά και η  ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την χώρα μας.

Σαν πρώτη εκδήλωση της πρόθεσής μας, για συμμετοχή των Δημοτών στην Διοίκηση του Δήμου, καλούμε το επιστημονικό δυναμικό που έχει δεσμούς με το νησί μας, να συμμετάσχει στην συγκρότηση ομάδας η οποία  θα αποτελέσει  “δεξαμενή σκέψης” για την χάραξη πολιτικής, αλλά και θα βοηθήσει στην κατάρτιση και εφαρμογή των αναπτυξιακών προγραμμάτων. Ιδιαίτερη αναφορά και πρόσκληση απευθύνεται στους νέους επιστήμονες που πλήττονται από τη ανεργία.

Καλούμε λοιπόν τους επιστήμονες αλλά και τους επαγγελματίες με γνώση και εμπειρία περί τα Τεχνικά, Νομικά, Οικονομικά, Διοικητικά, Υγειονομικά, Μορφωτικά, Πολιτιστικά και Ανθρωπιστικά να δηλώσουν συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή.

Ζητήσαμε από τον Μηχανικό κ. Νίκο Κονιδάρη να συντονίσει την οργάνωση της ομάδας αυτής και αυτός αποδέχθηκε.

Η διεύθυνση επικοινωνίας είναι helpmeganissi@gmail.com.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μεγανησίου

Παύλος Δάγλας

3 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. Θα παρεξηγηθούν οι σύμβουλοί σου Παύλο. Ολόκληρους επιστήμονες έχεις στην ομάδα σου θες κι άλλους;

  2. Ο Παύλος Δάγλας λέει κι ελπίζω να πράξει το αυτονόητο! Μια κοινωνία πρέπει να είναι συμμέτοχος όλων των αποφάσεων και ν αναλαμβάνει και την ευθύνη που της αναλογεί. Μάλιστα για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το νησί πρέπει να ενεργοποιηθούν και τα δημοψηφίσματα.

    Όσο αφορά εμένα προσωπικά, όσο μπορώ θα βοηθήσω να λυθούν μεγάλα ζητήματα όπως πρώτα και κύρια εκείνο των σκουπιδιών που προτρέπω μέσα στο Καλοκαίρι κιόλας να ετοιμαστεί ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων , όπου θα προβλέπει τουλάχιστον 70% ανακύκλωση, ώστε να γίνεται αποδεκτό για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Καλά θα ήταν να το είχαμε τον Σεπτέμβριο.

    Εννοείται φυσικά ότι βοηθάω , όσο οι λύσεις που θα επιλέγονται θα είναι συμβατές στις αρχές μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *