Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Αυγούστου 2021

Ποιοι δήμοι εξαιρέθηκαν στη μελέτη για την κινητικότητα-διαθεσιμότητα των υπαλλήλων – Τα στοιχεία φέρεται να έχουν δοθεί στους ΟΤΑ και την Τρόικα (αναν.)

Οι δήμοι πρόκειται να αποτελέσουν την «δεξαμενή» για το επόμενο κύμα κινητικότητας – διαθεσιμότητας καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία τηε μελέτης αξιολόγησης του υπουργείου Εσωτερικών, 4.933 υπάλληλοι χαρακτηρίζονται πλεονάζον προσωπικό.

Από αυτούς, όπως αναφέρει η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η μελέτη εκτιμά ότι μόνο 1.210 άτομα μπορούν μέσω της ενδοδημοτικής κινητικότητας να απορροφηθούν σε άλλους δήμους που έχουν ελλείψεις προσωπικού.

Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε με βάση συγκεκριμένους δείκτες όπως π.χ πόσοι υπάλληλοι αντιστοιχούν ανά χίλιους κατοίκους και πόσο είναι το κόστος της μισθοδοσίας των υπαλλήλων σε σχέση με τα έσοδα του κάθε δήμου κ.α

Από τη μελέτη εξαιρέθηκαν οι δήμοι με πληθυσμό κάτω των 6.000 (συνολικά 53) στους οποίους εργάζονται 1.424 υπάλληλοι.

Πρόκειται κυρίως για νησιωτικούς και ηπειρωτικούς απομακρυσμένους δήμους στους οποίους όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό αλλά η λειτουργία τους κρίνεται οριακή. (ΠΗΓΗ: Καθημερινή via thepaper.gr)

08.06.2014

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, τα στοιχεία έχουν αποσταλεί στους ΟΤΑ, ενώ έχουν δοθεί και στην τρόικα (εδώ). Από το υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι η μελέτη αποτελεί μια κατ’ αρχήν αποτύπωση της κατάστασης, ενώ στην πράξη μπορεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με τις εκτιμώμενες ανάγκες.

Σε ό,τι αδφορά τώρα τους δήμους με πληθυσμό κάτω των 6.000 κατοίκων, στο έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου αναφέρεται:

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr/18-12-2013
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αυξήσεις των δημοτικών τελών «από την πίσω πόρτα» φέρνουν οι οδηγίες κατάρτισης προϋπολογισμών Δήμων και Περιφερειών – “Στη μέγγενη” το κεφάλι των νεοεκλεγμένων;

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας απέστειλε σε Δήμους και Περιφέρειες οδηγίες για

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *