Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

Kαταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας-Βόνιτσας για τα μέτρα στον Σκορπιό

Το  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ καταγγέλλει σε όλους τους Λευκαδίτες, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και συνταξιούχους τα όσα συμβαίνουν στο τόπο μας, με αφορμή το γενέθλιο πάρτι της νέας «αρχόντισσας» του Σκορπιού.

Ο κρατικός μηχανισμός, μέρες τώρα έχει διατεθεί απλόχερα στον νεόπλουτο Ρώσο «αφέντη».

  • Το λιμενικό με απόφαση του κήρυξε απαγορευμένη θαλάσσια ζώνη 500 μέτρα περιμετρικά του Σκορπιού,   απειλώντας με ποινικές και αστικές ευθύνες όποιον ντόπιο επαγγελματία τολμήσει να βρεθεί στην   «εμπόλεμη ζώνη». Παράλληλα διέθεσε  τα σκάφη του για την προστασία των προσκεκλημένων του πάρτι.
  • Το Νοσοκομείο Λευκάδας  έχει σε επιφυλακή τα ασθενοφόρα στο Νυδρί.
  • Ο Δ. Λευκάδας έχει το πυροσβεστικό του όχημα μέσα στον Σκορπιό.
  • Η ομάδα Δ της αστυνομίας βρίσκεται σύσσωμη επίσης στο Νυδρί.Αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που οι άνεργοι και συνταξιούχοι δεν έχουν να πληρώσουν τα 5 € για εξέταση στο Νοσοκομείο. Όταν η κοινωνική πρόνοια έχει εξαφανιστεί και το κράτος  κόβει τις δαπάνες για φάρμακα  και συντάξεις, την ίδια ώρα διαθέτει απλόχερα τον κρατικό μηχανισμό για  το πάρτι της κόρης του Ρώσου μεγιστάνα.

    Του μεγιστάνα που επέκτεινε την επικράτεια του και στη θάλασσα  και  μετέτρεψε το νησί σε τσιφλίκι του 18ου αιώνα. Οι συνθήκες εργασίας, είναι τσιφλικάδικες  σε όλα τα επίπεδα, με χαρακτηριστικότερη  όπως λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τον εξαναγκασμό τους όταν περνάνε οι «αφέντες» να γυρνάνε το σώμα και να χαμηλώνουν το κεφάλι!!

    Αυτά τα αποτελέσματα και σ’ αυτό το κλίμα θα μας επαναφέρει η ξενόδουλη συγκυβέρνηση  από την στιγμή που ξεπουλάει νησιά και παραλίες στους κλέφτες του ιδρώτα  των λαών.

    Να ξέρει όμως ότι οι Λευκαδίτες με  παρακαταθήκη τα λόγια του «Φωτεινού του ζευγολάτη»: «Tι Pήγας, τι Pηγόπουλα!  Eίν’ ο καινούριος κύρης,  που πλάκωσε με ξένο βιό να γένει νοικοκύρης»,   δεν πρόκειται  να αποδεχτούν την νέα τσιφλικοποίηση. Δεν αποδέχονται την εξαγορά των δημόσιων υπηρεσιών για ένα πάρτι.

    Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν την πάλη τους με σκοπό να γίνουν αυτοί ΑΦΕΝΤΕΣ στον τόπο τους,  διώχνοντας την «ντόπια και ξένη ακρίδα»

    ΛΕΥΚΑΔΑ 4-6-2014

    Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

     

     

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights