Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουλίου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Η μάχη για το μπλοκάρισμα και την ακύρωση της αυτοαξιολόγησης συνεχίζεται

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ                          

 «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»              

Γ. Μεσσήνη 7,  31100  Λευκάδα                                

Τηλ.- Fax: 2645026165 – Κιν. 6974815958

Εmail: sepelefkadas@yahoo.gr 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Η μάχη για το μπλοκάρισμα και την ακύρωση της αυτοαξιολόγησης συνεχίζεται.

Το ΔΣ του Συλλόγου συνεδρίασε την Τρίτη 27/5/2014 και συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ΑΕΕ και τη δράση του Συλλόγου καταλήγοντας στα παρακάτω:

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να υψώσουν το ανάστημά τους και να αντισταθούν στις πολιτικές που μαυρίζουν τις ζωές μας υλοποιώντας το πρόγραμμα δράσης του συλλόγου μας  και της ΔΟΕ για στάσεις εργασίας.

Είναι πλέον κοινή παραδοχή ότι στόχοι του μηχανισμού αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης είναι η διάλυση του δημόσιου δωρεάν  χαρακτήρα του σχολείου, η νομιμοποίηση και η εφαρμογή της πολιτικής κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών, της χειραγώγησης και του ανταγωνισμού των εκπαιδευτικών, της καθήλωσης – μείωσης μισθών και βαθμών και τελικά των απολύσεων. Κάθε βήμα στην κατεύθυνση της εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης φέρνει όλο και πιο κοντά αυτούς τους κινδύνους. Γι αυτό, απέναντι στον αυταρχισμό και τα «εντέλεσθε» του υπουργείου, πρέπει να σταθούμε πιο αποφασισμένοι και πιο ενωμένοι από ποτέ.

Καλούμε τη ΔΟΕ να οργανώσει τον αγώνα του κλάδου με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων και της εκπαίδευσης. Να αναλάβει τις ευθύνες της, να βγει μπροστά στηρίζοντας πραγματικά όλους εκπαιδευτικούς, με συνέπεια λόγων και έργων εγκαταλείποντας την τακτική της συναίνεσης.

Όπλο μας είναι η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη!

Την Παρασκευή  30/5 στις 16.00 και το Σάββατο 31/5 στις 8.00 διοργανώνονται επιμορφωτικά σεμινάρια Δ/ντών Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης στο Μουσικό Σχολείο.

Με βάση και τις μέχρι τώρα αποφάσεις καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται μπροστά στο χώρο του σχολείου για να μπλοκάρουμε το σεμινάριο. Την Παρασκευή στις 15.00 και το Σάββατο στις 7.30. Η κινητοποίηση γίνεται σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Λευκάδας.

Τέλος, καλούμε τους Δ/ντές  να μην προσέλθουν στα σεμινάρια δεχόμενοι ταυτόχρονα και την παραβίαση του ωραρίου εργασίας τους, την οποία και καταγγέλλουμε.

Το ΔΣ του Συλλόγου

[Φωτ.: kolivas.de]

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights