Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Απάντηση Σπ. Σπύρου σε Αλ. Δεσύλλα: Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός

Διερωτώνται συχνά οι συμπολίτες και φίλοι μου τι άραγε έχει ο κ. Αλέκος Δεσύλλας μαζί μου;

Είναι αλήθεια ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, απέφυγα να απαντήσω στις προκλητικές και εμπαθείς δηλώσεις του κ. Δεσύλλα από σεβασμό στα χρόνια του αλλά και σε κάποιους συνεργάτες του, με τους οποίους διατηρούσα καλές σχέσεις και κατανόησα τους λόγους που συμπορεύτηκαν μαζί του στις Περιφερειακές Εκλογές.

Το να συνεχίζει, όμως, ο κ. Δεσύλλας και μετά τις εκλογές – για τη μικρή του βέβαια συμβολή στο εκλογικό αποτέλεσμα – με την ίδια εμπάθεια, με υποχρεώνει να δώσω κάποια δημόσια απάντηση.

Ο κ. Δεσύλλας, ως φαίνεται, δεν κατάφερε να ξεπεράσει ποτέ την ήττα του στις Βουλευτικές Εκλογές και δεν μου συγχώρεσε ότι έχασε από εμένα τη βουλευτική έδρα της Κέρκυρας.

Επειδή, όμως, μιλάει για έλλειψη έργου από την Περιφερειακή Αρχή των Ιονίων Νήσων, θα αποφύγω να αναφερθώ στο σύνολο του έργου μου στα νησιά και θα επικεντρωθώ μόνο σε αυτά που βρίσκονται στη ζώνη του λιμένος της Κέρκυρας, αφού είναι συχνό το φαινόμενο να μη βλέπει κάποιος τη δική του «καμπούρα».

  • Ο διάδοχός του στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, κ. Σπ. Στάλιας, ήταν αυτός που έκανε τη διαπλάτυνση του δρόμου Εθνικής Αντίστασης, όταν ο ίδιος ο κ. Δεσύλλας, ως Διευθύνων Σύμβουλος, αρνούνταν πεισματικά να το πράξει.

Αυτό τον δρόμο χρηματοδοτήσαμε εμείς με το ποσό του 1,7 εκ. ευρώ, τον δημοπρατήσαμε, επιλέξαμε τον ανάδοχο, υπογράψαμε τη σύμβαση, προκειμένου το έργο σύντομα να ολοκληρωθεί.

  • Το έργο πρόσδεσης φέρρυ – μπόουτ – απέναντι από το 6ο Δημοτικό Σχολείο – που είχαν ξεχάσει επί των ημερών του χωρίς φωτισμό και ράμπες πρυμνοδέτησης – έχει δημοπρατηθεί και εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του και βρίσκεται στο τελικό στάδιο.
  • Το έργο στο «Καφέ Γυαλί» – έναντι των παλαιών Δικαστηρίων – στη «Σπηλιά» προχωράει μετά από διακοπή 4 ετών, λόγω των άστοχων μελετών που είχαν συντάξει επί των ημερών του κ. Δεσύλλα.
  • Το έργο του προσήνεμου μόλου, μήκους 423 μέτρων, ήταν ξεχασμένο και με τις δικές μας ενέργειες βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσής του. Το λιμάνι της Κέρκυρας είναι ήδη προστατευμένο με το έργο αυτό και έχουν δε εξασφαλιστεί δυο επιπλέον θέσεις πρόσδεσης κρουαζιεροπλοίων.
  • Το παράκτιο τοίχος του ΝΑΟΚ και η παραλιακή της Γαρίτσας, ένα επίσης μεγάλο και σημαντικό έργο για την πόλη της Κέρκυρας, ήδη κατασκευάζεται.
  • Ο κ. Δεσύλλας αναφέρθηκε και σε περιβαλλοντική υποβάθμιση της Κέρκυρας επί των ημερών μας, όταν η Περιφέρεια διέθεσε 7 εκ. ευρώ για το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και φυσικά ο ίδιος έχει ξεχάσει την ευθύνη του για την κατάσταση στο «Μπαρμπάτι».

Ο κ. Δεσύλλας πολιτεύτηκε στις Περιφερειακές Εκλογές για να με βλάψει – παρασέρνοντας και άλλους – και ίσως καταλάβει αργότερα πόσο κακό έκανε στην Κέρκυρα αλλά και στην Περιφέρεια.

Η κοινωνία γνωρίζει, κύριες Δεσύλλα, τη δική μου διαδρομή αλλά και τη δική σας.   Κρατείστε κάτι, επιτέλους, για την υστεροφημία σας, μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη των πολιτών και μην εκλαμβάνετε τη σιωπή μου ως αδυναμία.

Τέλος, μη χαίρεστε για το αποτέλεσμα των εκλογών, είναι το τελευταίο κακό που μπορέσατε να κάνετε στην Κέρκυρα.

(ΔΤ)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Επιστολή: Παναγιώτη Γληγόρη, Δικηγόρου στο Πρωτοδικείο Λευκάδας στον υπουργό υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Προς: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Κο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ Κοιν: Βουλευτή Αιτωλ/νίας κ. Γιώργο Βαρεμένο. Βουλευτή Λευκάδας κ. Σταύρο Γρηγόρη.   Κύριε Υπουργέ, Πρόσφατα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights