Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2023

Επτανησίων Θέληση, Χρ. Άνθης: Απάντηση σε δημοσκόπους και θέσεις

Επειδή πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται. Επειδή και τα λεγόμενα και τα ακούοντα στην εποχή μας στοιχίζουν ακριβά έχω να πω μόνο τούτα και σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα στοιχίσουν ούτε στον γράφοντα ούτε σε εσάς που θα τα διαβάσετε.

Τα γκάλοπ κάθε φορά με περισσή υποκρισία και αναλόγως του ποσού που έχει συμφωνηθεί μπορεί να σε κατατάξουν σε διάφορες θέσεις.
Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν και επειδή θα κάνουμε πράξη την αξιοπρέπεια, την πολιτική ηθική και την δημοκρατία ,να γνωρίζετε ότι ούτε πληρώσαμε ούτε πρόκειται να πληρώσουμε, για να μας συμπεριλάβουν σε γκάλοπ και να μας βγάλουν πρώτους.

Αν είναι να βγούμε πρώτοι, πρέπει και θέλουμε, να βγούμε από την ετυμηγορία ενός δοκιμαζόμενου και εξαθλιωμένου λαού, που επιτέλους θα δώσει μια απάντηση στα φερέφωνα ,τους θεληματάρηδες και τους άχρηστους που κυβέρνησαν και κυβερνούν τον τόπο.

Προκαλούν αηδία, τα δεκανίκια και τα υποστυλώματα των κεντρικών ΜΜΕ, που υποστηρίζουν ακόμα το life stile στην πολιτική.

Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από όμορφους και όμορφες ούτε από ραμουλιά, ούτε από κομματόσκυλα, ούτε από ξεπεσμένα οικόσημα ,ούτε από ανίκανους, ούτε από οικογενειοκρατίες.

Στο δικό μας ψηφοδέλτιο δεν υπάρχουν τέτοιες αρχές και αξίες. Η γυναικεία και η αντρική παρουσία του ψηφοδελτίου μας, αποτελεί παρουσία αξιοπρέπειας, αγωνιστικότητας για την καθημερινή επιβίωση, παράδειγμα γνώσης, μητρότητας πατρότητας, ήθους και πορείας κοινωνικής και επαγγελματικής καταξίωσης.

Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να σώσουμε τον τόπο και την χώρα μας.

Για εμάς η εξουσία δεν είναι ματαιοδοξία, ούτε ενασχόληση στην άχαρη και πλουσιοπάροχη ζωή μας, ούτε διέξοδος για τον δονκιχωτισμό μας και τον καταπιεσμένο εσωτερικό μας επαναστάτη.
Δεν αναζητήσαμε πολιτικά λόμπυ να μας στηρίξουν, ούτε ψάξαμε να βρούμε πολιτικά απολιθώματα, ούτε αναζητήσαμε κομματικά υποστυλώματα (φουρκάτες) . Απλά είπαμε ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ. Έτσι είμαστε μπροστά σας και σας λέμε απλά δώστε μας την ευκαιρία, ρωτώντας σας :

ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ;;;;;
ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ;;;;;;;;
ΠΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ;;;;;;;

ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ

Χρήστος Άνθης
Υπ. Περιφερειάρχης

 

ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΘΕΣΕΙΣ:

Ενίσχυση του θεσµικού ρόλου της Περιφέρειας τόσο στην καθηµερινότητα των πολιτών όσο και στη χάραξη πολιτικών και στη λήψη αποφάσεων.

 • Πολιτιστική, οικονοµική και συγκοινωνιακή ενοποίηση των νησιών της
 • Περιφέρειας.
 • Συναντίληψη και κοινή δράση µε φορείς και πολίτες  για την επίλυση των έντονων περιβαλλοντικών προβληµάτων των νησιών µας.
 • ∆ηµιουργία γραφείου διευκόλυνσης της επιχειρηµατικής δραστηριότητας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.
 • Συνεργασία της Περιφέρειας µε εξειδικευµένο γραφείο στην έδρα της Ευρωπαϊκής   Ένωσης      µε   σ τόχο   τη   διεκδίκηση   αναπτυξιακών προγραµµάτων, την επικαιροποίηση του INTEREG για τη δηµιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ανακούφιση των επιχειρήσεων και την βελτίωση της καθηµερινότητας των πολιτών.
 • Άµεση συνεργασία για το σχεδιασµό και την επανατοποθέτηση θεµάτων που αφορούν την Περιφέρεια και τις ∆ιαχειριστικές Αρχές που εποπτεύουν την υλοποίηση των προγραµµάτων, µε στόχο τη διασφάλιση διαφανών διαδικασιών, συντόµευσης του χρόνου εκτέλεσης των έργων και διασφάλισης της ποιότητάς τους.
 • Προβολή,  ανάδειξη  και  διακίνηση  τοπικών  προϊόντων  πρωτογενούς τοµέα, σε συνεργασία µε Ενώσεις παραγωγών και Επιµελητήρια.
 • Άµεσες παρεµβάσεις για την ενίσχυση και αποκατάσταση υποδοµών στα πλαίσια της αντισεισµικής θωράκισης των νησιών µας.
 • ∆ιαµόρφωση τουριστικής πολιτικής και διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος από εξειδικευµένους γνώστες του αντικειµένου.
 • Πλήρης αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών σε συνεργασία µε τους διοικητικούς φορείς, µε στόχο την αποδοτικότερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του πολίτη καθώς και την απορρόφηση κονδυλίων για κρίσιµα αναπτυξιακά έργα.
 • Άµεση  διάχυση  όλων  των  αρµοδιοτήτων στους  7  αντιπερειφεριάρχες (χωρικούς – θεµατικούς) καθώς επίσης και στους περιφερειακούς συµβούλους, µε στόχο την συνδιοίκηση και την απελευθέρωση όλων των παραγωγικών δυνάµεων σε επίπεδο προσώπων.
 • Καθορισµός διεκδικιτικού πλαισίου προτάσεων από την εκτελεστική επιτροπή το οποίο θα υποβάλλεται στις συνεδριάσεις της ΕΝ.Π.Ε.
 • Άµεση υλοποίηση όλων των σχετικών νοµοθετηµάτων που αφορούν την απλούστευση εσωτερικών και εξωτερικών διοικητικών κρατικών διαδικασιών.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights