Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Μιχάλης Μιλτσακάκης υποψήφιος δήμαρχος στην Καισαριανή

“Δεν είμαστε αφελείς να περιμένουμε από ψηλά την δικαιοσύνη που μόνο από χαμηλά ορθώνεται. Δεν είμαστε μόδα περαστική που θα καταγραφεί στο αρχείο των ηττών. Είμαστε ένας άλλος δρόμος”.

Υποψήφιος δήμαρχος στην Καισαριανή κατεβαίνει ο πολύ γνωστός γαμπρός  Σπαρτοχωρίτης  και πολύ καλός φίλος   κ. Μιχάλης Μιλτσακάκης , εκπαιδευτικός στο επάγγελμα.  Ο κ. Μιλτσακάκης ηγείται του ψηφοδελτίου   “Ανυπόταχτη  Καισαριανή” που υποστηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία με ένα παραμύθι :

…Αϊ λοιπόν θα σας πω κι ένα παραμύθι, για να ξεκουραστείτε.
Μια φορά κι έναν καιρό οι κλέφτες της πρώτης πολιτείας του κόσμου, αφού πλουτήνανε αρκετά, αποφασίσανε να ταχτοποιήσουνε τη ζωή τους.
Μπλοκάρανε το λοιπόν τους φτωχούς της πολιτείας κι αφού τους μαζώξανε στην πλατέα, τους είπανε:
Ψηλά τα χέρια ! Θέλουμε το καλό σας !

Δε θα σας πάρουμε τα φκιάρια, τους κασμάδες, τα σκεπάρνια, τα δισάκια και τα ζεμπίλια σας με το ψωμοτύρι, τα τρύπια σας πουκάμισα με τις ψείρες και τις απάτωτες καλύβες σας, που κάνουνε νερά, σα βρέχει. Είσαστε λέφτεροι ! – ψηλά τα χέρια!). Λέφτεροι να ζείτε κατά το κέφι σας, να κερδίζετε, να κάνετε κομπόδεμα, να μεθάτε, να χορέβετε, να γεννοβολάτε και να πεθαίνετε. Εμείς θα σας μαθαίνουμε τις … αλήθειες! Θα σας δώσουμε πλούσια φαντασία κ’ αισθαντική καρδιά. Θα σας δώσουμε κι αθάνατη ψυχή. Κι όποιος από σας του γουστάρει, θα μπορεί να γράφει ποιήματα, να σκαρώνει θεωρίες και να δοξάζεται! Ο κυρίαρχος λαός θα σαστε εσείς! Εμείς μονάχα θα σας κουμαντάρουμε. Θα φροντίζουμε για την ασφάλεια της ζωής, της τιμής και της περιουσίας σας – μ’ ένα λόγο για τη λεφτεριά σας. Σεις θα δουλέβετε, καταπώς θέλετε κι ό,τι θέλετε κι όποτε θέλετε. Εμείς θα σας δίνουμε δουλειά, φτάνει να βρίσκεται, και σεις θα μας δίνετε τα κόπια σας. Και για να μη θαρρέψετε πως σας αδικούμε, θα πλερώνουμε κ’ εμείς το ίδιο δόσιμο στο Κράτος, – στον εαφτό μας!

“Κ’ εσείς κ’ εμείς θα χουμε πάνου από τα κεφάλια μας τους ίδιους θεούς, που θα προστάζουν εσάς να δουλέβετε και να μην τρώτε κ’ εμάς να καθόμαστε και να τρώμε. Κ’ εμείς κ’ εσείς θα χουμε πάνου από τα κεφάλια μας τους ίδιους νόμους, που εμείς θα σας τους δίνουμε κ’ εσείς θα τους ψηφίζετε σα βουλεφτάδες και θαν τους εφαρμόζετε σα δικαστάδες ενάντια στον εαφτό σας. Και για να μην πλακώνουν απ’ άλλες στεριές και θάλασσες κουρσάροι και κλέφτες ν’ αρπάζουνε το υστέρημά σας και να παίρνουνε σκλάβους κ’ εσάς και τις γυναίκες σας και τα παιδιά σας, θα σας αρματώνουμε, θα σας γυμνάζουμε, για να μπορείτε να διαφεντέβετε τους θεούς σας, τον εαφτό σας κ’ εμάς, δηλαδή την πατρίδα. Να σκοτώνεστε εσείς και να ζούμε εμείς. Κι’ επειδή μοναχοί σας δε θα μπορούσατε να σκεφτείτε το συφέρο σας και να φυλάξετε τον εαφτό σας, θα σας αναγκάζουμε με το ζόρι (ψηλά τα χέρια!). Ένα πράμα μοναχά σας απαγορέβουμε: να κλέβει ο ένας τον άλλονε. Γιατί μπορεί να κλέψετε κι εμάς“.
 
Έτσι λοιπόν ο λαός δούλευε λέφτερα και λέφτερα σκεφτότανε. Και τραγουδούσε χαρούμενα στις ταβέρνες σαν τον κότσυφα στο κλαρί (στο κλουβί!). Κι’ οι σωτήρες τους ξαπλωνόντανε τ’ ανάσκελα σε ζεστά παλάτια το χειμώνα και κάτου απ’ ανθισμένα δέντρα το καλοκαίρι – και σωρό γυναικούλες όμορφες τους ψειρίζανε το σβέρκο και τους χουχουλίζανε το ριζάφτι (πολύ συντελεί!). Κ’ η εφτυχία τους, είτανε δύναμη της πατρίδας κ’ η ξετσιπωσιά τους καθαρμός. Κι αν κάπου βαριεστίζοντας ο λαός τους έδιωχνε, ζητούσε αμέσως άλλους να τόνε κλέβουνε: δεν μπορούσε πια μήτε να ζήσει – μήτε να σκεφτεί χωρίς «σωτήρες».
 
Γελάτε και με το δίκιο σας, ω άντρες Αθηναίοι. Τέτια παράξενη πολιτεία μήτε γίνηκε μήτε θα γίνει ποτές! Παραμύθι, βλέπετε. Τώρα θα μου ζητάτε κ’ επιμύθιο! Που ναν το βρω;.. Μονάχα σας λέω: “Αλίμονο στον αφτόδουλο πολίτη, που φτασμένος στα έσχατα της απελπισιάς, παραδίνεται για να σωθεί, στο έλεος του Θεού και στους νόμους των κλεφτών“ >>.

 

Όλο το ψηφοδέλτιο :

Ο επικεφαλής της “Ανυπόταχτης Καισαριανής”  είναι :
ΜΙΛΤΣΑΚΑΚΗΣ  ΜΙΧΑΗΛ του Νικολάου Δάσκαλος

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι :
ΒΑΡΒΑΚΗ  ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ του Βασιλείου Άνεργη
ΒΑΧΑΒΙΩΛΟΥ-ΚΑΠΡΑΝΟΥ ΝΙΚΗ του Παναγιώτη Φαρμακοποιός
ΒΛΑΧΟΥ  ΕΙΡΗΝΗ  του Λουκά Ελεύθερος Επαγγελματίας
ΓΑΒΑΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  του Γεωργίου Φοιτητής
ΓΑΡΑΝΤΖΙΩΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  του Ηλία Γραφίστας
ΔΕΜΙΡΟΓΛΟΥ ΑΛΙΚΗ του Ελευθέριου Λογίστρια
ΔΙΑΜΑΝΤΑ ΦΙΛΙΑ του Αλέξανδρου Φοιτήτρια
ΙΣΑΡΗ  ΜΑΡΙΑ  του Γεωργίου Μηχανικός
ΚΟΛΛΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου Φοιτητής
ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ  ΛΑΜΠΡΟΣ του Μιχαήλ Λογιστής
ΛΑΥΤΣΗΣ- ΣΚΡΕΤΑΣ ΠΑΡΙΣΗΣ του Ιωάννη Φοιτητής
ΜΟΥΝΤΖΙΑ  ΑΝΝΑ του Βασιλείου Φοιτήτρια
ΜΠΟΤΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Κωνσταντίνου Αρχιτέκτονας
ΜΠΟΥΡΑ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  του Ιωάννη    Οικιακά
ΜΠΟΥΡΑΣ  ΦΙΛΙΠΠΟΣ  του Γεωργίου Μηχανολόγος
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΛΕΞΙΟΣ  του Σπυρίδωνα Άνεργος
ΠΑΛΛΗΚΑΡΑΚΗΣ  ΑΓΓΕΛΟΣ του Ευτύχιου Γεωλόγος -Υποψήφιος Διδάκτορας
ΠΑΛΛΗΚΑΡΑΚΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ  του Ευτύχιου Μαθηματικός – Υποψήφιος Διδάκτορας
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ  του Σωτηρίου Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΣΟΦΙΑ  του Γεωργίου Συνταξιούχος
ΣΑΛΕΣ ΝΤΑ ΡΟΣΑ ΑΝΑ ΦΛΑΒΙΑ  του Σιμεάο Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΣΑΜΑΡΗΣ  ΜΙΧΑΗΛ του Νικολάου Μαθηματικός
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Ηλία Δικηγόρος
ΤΣΙΟΥΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ  του Κωνσταντίνου Λογιστής
ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  του Μιχαήλ Φυσικός-Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής
ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ  του Μιχαήλ Έμπορος
ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ του Σπυρίδωνα Ιδιωτικός Υπάλληλος
ΧΑΤΖΗΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ του Νικολάου Φυσικός
ΧΟΥΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη Φιλόλογος

 

16 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.