Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Σεπτεμβρίου 2022

Απευθείας μετάδοση του debate των 5 υποψηφίων για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την «ΒΟΥΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»

Σημείωση ΜΝ: Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι το meganisinews έχει συμπεριληφθεί στον επίσημο κατάλογο αποδεκτών των Δελτίων Τύπου της Βουλής των Ελλήνων

Αθήνα, 28 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απευθείας μετάδοση του debate των 5 υποψηφίων για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την «ΒΟΥΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»

 Στις 15 Μαϊου η Βουλή Τηλεόραση θα μεταδώσει απευθείας την πρώτη συζήτηση αντιπαράθεσης (debate) που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή και των 5 υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι Ζαν- Κλωντ Γιούνκερ υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκου Κόμματος,  ο Μάρτιν Σουλτς, νυν πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών,  ο Γκι Βερχόφσταντ, νυν επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων Δημοκρατών και υποψήφιος του ίδιου κόμματος,  η Σκα Κέλλερ υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων και ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς,  θα αναπτύξουν τις θέσεις τους στην αίθουσα της ολομέλειας στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ενώπιον κοινού 300 ή και 500 πολιτών.

Θα συντονίσει η Ιταλίδα δημοσιογράφος Μόνικα Ματζόνι παρουσιάστρια  και διευθύντρια του ιταλικού δημόσιου σταθμού  RAI News24.

Η συζήτηση  θα χωριστεί σε τρία μέρη με διαφορετική θεματολογία το καθένα. Κάθε υποψήφιος θα έχει στη διάθεσή του λίγα λεπτά προκειμένου να παρουσιάσει την υποψηφιότητά του και μόλις 1 λεπτό για να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα ακολουθήσουν ή να σχολιάσει τις απαντήσεις των αντιπάλων του. Η κύρια γλώσσα των συμμετεχόντων θα είναι τα αγγλικά, αλλά θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στις 23 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Οι πολίτες από όλη τη Ευρώπη  θα μπορούν να σχολιάζουν τη συζήτηση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τον κωδικό #tellEUROPE.

Η συζήτηση, συμπαραγωγής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Eurovision, διάρκειας 90’,  θα προσφερθεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς όλων  των χωρών της ΕΕ. Της απευθείας μετάδοσης θα προηγηθεί ημίωρη ενημερωτική συζήτηση την οποία θα διεξαγάγουν οι δημοσιογράφοι της Βουλής Τηλεόρασης Ματρώνη Δικαιάκου και Αλεξία Κουλούρη οι οποίες θα φιλοξενήσουν στο στούντιο του σταθμού τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνο Καρβούνη.

Η μετάδοση θα αρχίσει στις 22:00. Θα είναι διαθέσιμη και μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων www.hellenicparliament.gr.

Ο  διάδοχος του σημερινού πρόεδρου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρώτη φορά στα χρονικά και κατά τα προβλεπόμενα από τη Συνθήκη της Λισαβόνας θα εκλεγεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.